Trias Shorttrack

Onze Club

Over ons

In 1979 is de Stichting Verenigde IJsclubs Leeuwarden “Trias” opgericht. Een stichting met ijshockey, kunstrijden en shorttrack. Vanaf 1996 is Trias Shorttrack als zelfstandige vereniging verder gegaan. Een vereniging met alléén shorttrack. Trias Shorttrack is één van de toonaangevende clubs in Nederland. Je leert alles wat met shorttrack te maken heeft, van start tot finish. Sportiviteit en gezelligheid zijn voor ons erg belangrijk! Plezier in hard schaatsen! Dat is ons motto.

We rijden onze rondjes in de 11stedenhal in Leeuwarden.

Proeflessen

Wil jij shorttrack ook een keer proberen? Vraag dan een proefles aan. Dat kun je doen door dit formulier in te vullen.

Lid worden

Ben je enthousiast geworden om bij ons te komen shorttracken? Word dan lid van onze mooie club. Gan dan nu naar de inschrijf pagina.

Categoriën

Categorie Leeftijd
Junior F (Pupil 3) t/m 8 jr.
Junior E (Pupil 2) 9 t/m 10 jr.
Junior D (Pupil 1) 11 t/m 12 jr.
Junior C 13 t/m 14 jr.
Junior B 15 t/m 16 jr.
Junior A 17 t/m 18 jr.
Neo Senioren 19 t/m 22 jr.
Senioren 23 t/m 38 jr.
Masters 39 Jr. en ouder

Indeling in groepen

Elk seizoen wordt een indeling gemaakt van de rijders naar niveau en leeftijd. De indeling wordt gedaan door de trainers. Nieuwe leden worden ingedeeld afhankelijk van niveau en leeftijd.

Trainingstijden

Trias Shorttrack traint in de 11stedenhal op het middenterrein van de 400 meter baan. De trainingen zijn op maandag- en vrijdagavond. De trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers.

Groep Start Einde Deelnemers
groep 1 17:35 18:25 pupillen
groep 2 18:35 19:25 pupillen/ junioren
groep 3 19:40 20:30 junioren
groep 4 20:45 21:35 senioren

Wedstrijdlicentie

Zodra je lid geworden bent van Trias Shorttrack melden we dit bij de KNSB. Je ontvangt dan vanuit de KNSB een uitnodiging voor “mijn KNSB”. Om mee te mogen doen aan shorttrack wedstrijden (behalve onze club-/trainingswedstrijden) moet je een wedstrijdlicentie hebben. Zo'n wedstrijdlicentie regel je via Mijn KNSB. Volg de instructie op de site van de KNSB. Je geeft als vereniging Trias shorttrack aan. Als je al een wedstrijdlicentie voor langebaan of skeeleren hebt, controleer dan of je ook al een wedstrijdlicentie voor het shorttracken hebt.

Kleding Trias Shorttrack

We hebben door de jaren heen verschillende kleuren gehad. Bijvoorbeeld groen of geel, maar al meerdere jaren dragen we met trots het blauwe pak met gele accenten. Vanaf het seizoen 2023-2024 dragen we met trots het pak dat is ontworpen door onze eigen Itzhak de Laat. Naast het schaatspak is ook andere kleding beschikbaar van dit ontwerp, zoals fietskleding en jasjes.

Veiligheid

Shorttrack is een sport op hoge snelheid met meerdere rijders in de baan en daardoor niet zonder risico's. Deze risico's worden beperkt doordat de rijders verplicht zijn de volgende bescherming te dragen:

Het is verplicht deze bescherming te dragen bij zowel trainingen als wedstrijden.

Lease schaatsen

Voor shorttrack heb je speciale schaatsen nodig. De 11stedenshop verzorgt speciaal voor clubleden van Trias Shorttrack het verhuren (leasen) van shorttrack schaatsen. Voor meer informatie hierover of voor de aanschaf van shorttrack spullen kun je terecht bij de 11stedenshop.