Verslag van een P-weekend in Hasselt!

Geplaatst op 04-02-2013 door Foppe Land in Wedstrijden

Hasselt (B) - Een weekend van uitersten, alweer, zou je bijna zeggen. Hoe het mogelijk is weet je nooit, maar via diverse aanrijroutes van Maastricht tot Antwerpen, kwamen de de Triassers en één “adoptie” triasser (Anke) rond 21.00 uur aan in Hasselt (België) voor de Speculaas cup 2013.

Een prima gelegenheid voor zowel jong als oud om een weekendje ongedwongen te schaatsen. Tenminste zo lijkt het, maar het gaat altijd nog om plaats 1 en naast P1 om nog meer P’s zo zou blijken. P1 was er voor onze jongste telg Niels Bergsma. Nu eens op de baan zonder clubrivaal Hylke, maar met Fransen, Engelsen en Belgen en daar had hij zin in en dat resulteerde in PR’s op zowel de 222 als de 333. Net als grote broer Joris ook voor hem twee PR’s met enkele spannende races met STGér Bas Gierman. Ook een dikke P, (meer dan prima!) voor Hessel van Berkum, geen genade voor de tegenstander want volgens mij heeft hij alleen op P1 gestaan dit weekend. Voor de verdere P’s inzake een PR en Plaats 1, mogen we nog noemen Nathan Janssen. Hij zit minder dan een seconde van de magische 50 seconden grens, dit jaar misschien nog een 49'er Nathan? Steyn & Idsert, de gebroeders Land ook deze keer weer met records terug naar het Friese waarbij het opvalt dat Idsert ook op de 500 de gang er in begint te krijgen.

“De-P-in-hebben”, is ook een P die aan de orde kwam. Dat wij als buitenstaanders de jury beslissingen niet altijd volgen en begrijpen bleek dit weekend maar weer. Een tegenstander van Siebren dacht dat het een bowlingwedstrijd betrof, hij kegelde Siebren letterlijk en figuurlijk de wedstrijd uit. Dit was in de halve finale, een "Advance" volgens de beste stuurlui achter de kussens, maar nee volgens de scheids: op de 3e plek in de eerste ronde van de 1000m is hij niet in een winnende positie, dus einde klassering voor Siebren.

Ook Sven kende zijn ( meer dan) P-moment, in een zeer sterk gereden superfinale werd Sven’s 2e Plaats omgezet in een P vanwege hinderen. Wederom voor de beste stuurlui niet altijd te volgen. De volgende P: Prinsen, Anke wel te verstaan. Als adoptie triassers zeer sterk voor de dag komend en dat geld ook voor haar Siamese tweelingzus dit weekend, Tineke den Dulk. Voor beide een sterke superfinale, waarbij Tineke het presteerde om het Sara Rog flink lastig te maken, tot een val een einde maakte aan dit boeiende schouwspel. De P van Bram zijn z’n Prestaties naast het ijs dit keer. Op het ijs kwam Bram, die best wel ziek was, niet tot resultaat. Maar Presteren naast het ijs deed Bram wel (gezien de schone Britse aan z’n zijde)!

De P die we gemist hebben is die van het Pintje drinken, volgens mij lagen alle schaatsers en ouders rond 21.00 uur te ronken, een verdwaalde Trias ouder daargelaten. Ook de Groningse begeleiders vroegen zich af waar de Friese ouder afvaardiging rond zou hangen. Waar we volgens STG vorig jaar de zon op zagen komen, lagen we nu voor zonsondergang al plat. Deze P moet zeker onder de aandacht worden gebracht voor volgend jaar!

Echter, de Grootste 2 P’s zijn die van Petje af voor een Perfect toernooi! Als je weet dat Raymond van Waasdijk met een vrouwelijke collega (naam is mij niet bekend) van YDS Hasselt gezamenlijk de totale organisatie voor hun rekening nemen, lijken deze 2 P’s waarschijnlijk de meest geplaatste van dit weekend. En met deze wetenschap keerde de Razende IJsreporter weer huiswaarts en hoopt u over een paar weken weer met nieuwe ijsverhalen op de hoogte te houden van het wel-en-wee van de Trias pupillen en junioren!

Uw razende ijsreporter


Toppers! Foto: Sigrid Bergsma
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: