Verslag Starclass Amsterdam door de Razende IJsreporter!

Geplaatst op 28-01-2013 door Foppe Land in Wedstrijden

LEEUWARDEN - RACING ROBIN, VERSLAG VAN STAR-CLASS AMSTERDAM 5.05 UUR ZONDAGMORGEN, KRAKEND EN PIEPEND SPUWT DE WEKKERRADIO “THIS GIRL IS ON FIRE” UIT DE SPEAKER. BRRRRRR ALLEEN AL DE GEDACHTE DAT IK ER UIT MOET. EN DAN OOK NOG DAT SCHREEUWNUMMER OP DE RADIO, LAAT MAAR………

MAAR JA, DIVERSE SCHAATSVADERS BINNEN ONZE CLUB ZIJN AL DRUK AAN HET MELKEN. DUS ZO ERG KAN HET OOK NIET ZIJN. KOFFIEPOT AAN, SNEL ONDER DE DOUCHE, JONGENS UIT BED RAMMELEN, BROOD SMEREN EN OP NAAR DE JAAP EDENBAAN VOOR DE AFSLUITENDE DAG VAN DE STAR-CLASS WEDSTRIJD IN AMSTERDAM. HET REGENT BUITEN, EERSTE DAG DOOI NA EEN MOOIE SCHAATSWINTER. AANGEKOMEN BIJ DE BAAN VERBAZEN WE ONS OVER HET FEIT DAT OP DE BUITENBAAN IN DE STROMENDE REGEN EEN BAANWEDSTRIJD AAN DE GANG IS EN DAT OP ZONDAGMORGEN OM 7.30 UUR, GEKKE LUI DIE AMSTERDAMMERS.

LANGZAAM LOOPT EEN IEDER BINNEN, DE GESPREKKEN KOMEN OP GANG HOE GING HET GISTER MET JASPER EN HOE HEEFT TJERK GEREDEN EN OMGEKEERD ZIJN ER DE VRAGEN VOOR NATHAN, SVEN, MARTINE EN AL DE ANDERE DEELNEMERS. ERVARINGEN WORDEN UITGEWIST, TJERK DIE TOCH DE NODIGE PECH HEEFT GEHAD GAAT VANDAAG “LEKKER GAS GEVEN” EN OOK VOOR SIMONE VEENSTRA IS HET EEN DAG OM ONBEVANGEN TE GAAN RIJDEN NA EEN MOOI PR OP DE 777 VAN ZATERDAG. NU KUNNEN WE NATUURLIJK GAAN VERTELLEN OVER AL DIE ANDERE TRIASSERS DIE GOED PRESTEERDEN: MAAIKE EN IRIS DIE OOK “EVEN” EEN PR RIJDEN, HESSEL, MARTINE, NATHAN EN SVEN DIE WEDEROM LATEN ZIEN UIT HET JUISTE RACEHOUT TE ZIJN GESNEDEN. EN STEYN DIE GING NAAR AMSTERDAM OM EEN PR TE RIJDEN EN JA DAT DOET HIJ DAN MET HET KLEINST MOGELIJK VERSCHIL 0.001 SECONDE, PR = PR REDENEERT STEYN. TJERK DOET WAT HIJ VOORSPELDE LEKKER GAS GEVEN EN JASPER WORDT JAMMER GENOEG UIT DE WEDSTRIJD GETIKT, MAAR OOK DAT IS SHORTTRACK.

WE KUNNEN NATUURLIJK UREN DOORGAAN OVER DEZE CLUBGENOTEN, TOCH WIL IK ÉÉN TRIASSER ER EXTRA UITLICHTEN, NAMELIJK ROBIN VAN RIET. WAT DEZE JONGEN IN EEN PAAR WEKEN LAAT ZIEN IS EIGENLIJK NIET TE GELOVEN. NU IN DE WIELERWERELD ER ENORM VEEL OVER DOPING WORDT GESPROKEN ZOU JE BIJNA DENKEN DAT ROBIN AAN DE EPO ZIT...OF ZOU ZIJN NIEUWE HELM ER IN MEESPELEN? WIJ DENKEN DAT HET GEWOON TALENT IS! TWEE WEKEN GELEDEN GING ROBIN NAAR ENSCHEDE MET EEN PR VAN 59 SEC OP DE 500 METER EN SNOEPTE DAAR 2 SECONDEN VAN ZIJN TIJD AF, VORIG WEEK IN LEEUWARDEN REED EEN GEDREVEN ROBIN NAAR 56.4 WAARMEE HIJ ZICH KWALIFICEERDE VOOR DE STAR-CLASS VAN DEZE WEEK. EN DUS GING HIJ IN AMSTERDAM GEWOON DOOR WAAR HIJ MEE BEZIG WAS. WAT RESULTEERDE IN EEN 500 METER FINALE GROEP 2 EN EEN PR VAN 53.7 !!. 6 SECONDEN IN EEN PAAR WEKEN TIJD OP DE 500, MOCHT DEZE PROGRESSIE DOORZETTEN, DAN ZOU THEORETISCH GEZIEN ITZHAK EN LEON ZICH ZORGEN MOETEN GAAN MAKEN, RACING ROBIN, VOOR DE TEGENSTANDERS VOORTAAN EEN NAAM OM REKENING MEE TE HOUDEN. WEDEROM DUS EEN GESLAAGD TOERNOOI VOOR TRIAS LEEUWARDEN, MET AL ZIJN UPS EN DOWNS, OP ALWEER NAAR DE VOLGENDE TRAINING EN VOOR EEN AANTAL TRIASSERS OP NAAR HASSELT, WAAR MET GROTE WAARSCHIJNLIJKHEID WEL WEER ENKELE TRIASSERS MET EEN STUK SPECULAAS ( ALS MEDAILLE ) HUISWAARTS KEREN!

UW ALLER RAZENDE IJSREPORTER


Jaap Eden ijsbaan Amsterdam! De Razende IJsreporter!
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: