Van Start in de Regio

Geplaatst op 19-10-2014 door Sigrid in Wedstrijden

Zondag 19 oktober – Kardinge – Groningen.

De clubs in de regio Noord Oost Nederland komen dit seizoen voor het eerst weer bij elkaar voor de eerste regio. We zijn op bezoek bij Shorttrack Groningen. 47 pupillen 1, 2 en 3 zullen starten verdeeld over 3 divisies, ingedeeld naar tijd. 15 van deze pupillen zullen Trias shorttrack vertegenwoordigen. De 10 Trias Junioren gaan in een veld van 26 rijders onderling de strijd aan.

Het is weer lekker vertoeven in de hal in Groningen, de rijders zitten lekker onderling te kletsen. Daartussen bevinden zich drie pupillen heren die toch in het begin een beetje een gespannen indruk maken, alles is nieuw, wie zijn die andere rijders maar nog het belangrijkste ‘hoe gaat dat straks in die ritten?’. Dedmer, Jens en Lennon zullen voor het eerst aan de start verschijnen van een shorttrack wedstrijd. Gelukkig zijn er drie trainers te weten Manon, Wietse en Mark mee om ze één en ander uit te leggen en ze gerust te stellen. Jens en Lennon zullen starten in de divisie C, en Dedmer, vanwege zijn snelle basis op de langebaan, gaat van start in de divisie B.

Jens en Lennon zitten op tijd al klaar met de schaatsen aan. Ze hebben er zin in, al staan de koppies als ze in de heatbox klaar staan voor de eerste rit wel gespannen. Er gebeurt veel, de junioren zijn gestart met hun ritten en die moeten eerst nog van het ijs. De eerste rit, de eerst start, kijkend naar de starter en dan van start ... En één ding staat vast! De jongens rijden een PR!

Dedmer moet nog even wachten en dan is ook toch echt aan de beurt. Met starten heeft hij op de langebaan al veel ervaring. En dan – dan van start bij zijn eerste shorttrack-wedstrijd … na de rit geeft hij aan dat hij niet tevreden was met zijn start … hij merkt dat het hier allemaal net iets explosiever van start gaat! En dat neemt hij zich voor voor de halve finale!

Jens, Lennon en Dedmer rijden hun halve finales en finales al met weer wat meer ervaring. Jens wordt uiteindelijk 11de en Lennon 6de in de C-divisie en Dedmer wordt 13de in de B-divisie. Jens rijdt zijn PR op de 333 meter in de heat en Lennon zijn PR op de 333 meter in zijn halve finale.  Dedmer rijdt in elke rit een PR, in de halve finale weet hij zijn PR op de 333 meter dat hij een uur daarvoor had neergezet te verbeteren en in de finale zet hij een mooie PR neer op de 500 meter.

Alle drie heren hebben het erg naar hun zin gehad en kunnen haast niet wachten op de volgende wedstrijd!

Alle uitslagen en PR's van onze 25 Trias rijders zijn te raadplegen op shorttrackonline.


Dedmer in actie tijdens de relay bij de 1ste regiowedstrijd Jens in actie Lennon in actie
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: