U heeft een grens overschreden ...

Geplaatst op 06-10-2013 door Sigrid in Wedstrijden

Die zin hoorden we tot vervelens aan toe komen uit ons navigatiesysteem, toen we door Baarle Nassau reden.
Een grens overschrijden, ja dat deden we voor de eerste wedstrijd van het seizoen, de grens met België. Op naar Turnhout, op naar de Opening Games van het seizoen 2013/2014.
5 Trias rijders sterk ... Een boys junior F - Niels, een girls junior E - Esmee, een boys junior D - Joris en 2 boys junior C - Sven en Robin.
De wedstrijd bestond voor elke rijder uit 2 afstanden, elk met een heat en een finale. De plaatsing in de finale ging op basis van de tijd gereden in de heat.
Niels had geen tegenstand in zijn heats en plaatste zich met zijn tijden ook voor de A-finales. In zijn finales moest hij beide keren bij de start iemand voor laten gaan, maar die haalde hij binnen één ronde in. Niels reed op een solide manier dan ook naar een eerste plaats bij de boys junior F.
Esmee startte de dag met de heat 333 meter. Op basis van de tijd valt ze net buiten de A-finale en start ze op de B-finale op startpositie 1. Op de tweede afstand, de 222, eindigt ze in de heat op een 3de plaats, maar door de tijd die ze rijdt plaatst ze zich voor de A-finale. En de 'koningin van de deur dichthouden' weet dat in de A-finale ook te doen en eindigt daar op een 3de plek. Daarbij overschrijdt zij ook nog een grens, een nieuw PR op de 222 meter van 29.401
Dan Joris, startend in een groot startersveld, 28 rijders boys junior D.  Wat kun je verwachten, wat is je doel? Na de eerste heat, waarmee hij met zijn tijd in de middenmoot eindigt, heeft hij zijn eerste grens overschreden ... Een nieuw PR op de 500 - 1:00.570. Hij zet zich als doel onder die grens van 1:00.00 te gaan rijden in de finale. Helaas lukt dat niet. En dan de 333 meter en opnieuw overschrijdt hij zijn grens, ook hier rijdt hij een nieuw PR in de heat. Overall eindigt hij op een mooie 14de plek.
En dan komen we bij de heren Sven en Robin. Daar ligt toch de spanning van de grenzen, de grenzen van de Starclass. Voor Robin draait het om het startbewijs voor volgende week in Dordrecht. Hij wil voor de grens op de 500 meter gaan, maar eerst moet hij toch ook die 1000 meter rijden. Niet fit en erg bleek verschijnt hij aan de start van de 1000 meter. In de heat gaat een van de andere rijders van start alsof het een 500 meter is, en dus helaas geen treintje voor Robin waarachter hij kan gaan zitten. In de finale 1000 meter spaart hij zijn krachten voor de 500 meter. In de heat van de 500 meter treft hij het ook al niet, weer geen treintje dat hem kan helpen met het overschrijden van die grens. In de finale moet het gaan gebeuren. Hij gaat mooi van start, rijdt mooi over het ijs, maakt zelf de wedstrijd en dan ... dan overschrijdt een hobbel in het ijs zijn balans en vliegt hij uit de bocht ... @#%! Slik, dag grens ...  Zucht ... Maar Robin kennende – laat hij het hierbij niet zitten! Dit seizoen zal hij net als vorige seizoen, menige grens nog gaan overschrijden.
En dan Sven. Sven weet zich met een 1:44.080 te plaatsen voor de A-finale. Een nieuw PR op de 1000 meter. In A-finale wordt er veel naar elkaar gekeken, wie gaat het treintje trekken, stuivertje wisselen. Uiteindelijk eindigt hij op een 4de plek. En dan de 500 meter. Met een tijd van 51.051, net boven de magisch grens van 51 sec, plaatst Sven zich voor de B-finale. Gaat het Sven lukken om in zijn finale toch die grens te overschrijden - een tijd neer te zetten onder die grens 51.000? Sven rijdt naar een 3de plek in de B-finale, met ... een tijd van 50.995.  Weer een grens overschreden. En met een 4de plek in de A finale op de 1000 meter en een 3de plek in de B-finale 500 meter, weet hij zich ook nog overall te verzekeren van een mooie 3de plek en dus op een podiumplek bij de boys junior C.


Niels en Sven in actie tijdens de Opening Games in Turnhout Robin, Joris en Esmee in actie tijdens de Opening Games in Turnhout De medailles gehaald tijdens de Opening Games in Turnhout
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: