Twentebokaal!

Geplaatst op 14-01-2013 door De Razende IJsreporter in Wedstrijden

Leeuwarden - Cambuur – Twente 2-0 Tsja 2-0: In voetbaltermen zou dit de uitslag zijn van de Twente bokaal 2012 en 2013. Na een jarenlange strijd ging vorig jaar de Twente bokaal voor de eerste keer mee naar de Leeuwarden.

Een sterk Trias deelnemersveld vond men toen, dat was 1-2-3 niet te verbeteren. Maar niets is minder waar. Onder de bezielende begeleiding van trainer Mark en assistent coach Idsert, gaven de pupillen 3 al het eerste signaal dat Trias wel weer eens goed zou gaan scoren. Hylke, Samuel en Niels namen als ervaren pupillen het voortouw en namen in hun honger naar de hoofdprijs Daan en Lars mee op sleeptouw. Deze 5 toppers lieten maar 3 andere schaatsers toe in de finale 1 en 2 van de 222 meter. Bij de meisjes waren het Esmee en Femke die prima presteerde en de nodige punten mee naar huis namen. Iets minder Trias-deelnemers zijn er bij de jongens pupillen 2, maar met Hessel van Berkum aan de start blijft er voor de tegenstander maar 1 vraag over: wie wordt er 2e. Alleen een valpartij lijkt Hessel af te houden van de eerste plek, vaak met bocht voorsprong eindigt Hessel als eerste.

Iris, Simone en Martine waren bij de dames pupillen 1 de ijzers in het Trias vuur. Simone en Iris streden in finale 2 om het eremetaal en in finale 1 was Martine vertegenwoordigd. Op het moment van schrijven ontbreken op shorttrackonline nog de tijden dus of er PR’s zijn gereden door de dames is niet bekend. Robin, Steyn en Sven waren de Triassers in de hoogste categorie. Met een prima wedstrijd verbeterde Robin zijn tijd van een 59er naar een 57er, zoals gezegd zijn de finale tijden nog niet bekend, maar ook Robin gaat richting de Starr-class limiet, misschien volgende week in Leeuwarden en dan nog net naar Amsterdam? Steyn had zijn dagje en kwam met twee overwinningen in de A-finale, prima prestatie! Sven lijkt zijn oude niveau weer te halen, na zijn beenbreuk vorig jaar moest hij op gang komen en de Star-Class in München ging nog niet naar Sven’s wens, maar tijdens de 777 liet Sven weer zien “er te staan” door een prima overwinning en daarmee ook de eindoverwinning voor zich op te eisen.

En dan de relay, zowel bij de meisjes, met Esmee in een hoofdrol, als bij de jongens, 2 vingers in de neus zo leek het wel, ging de eindoverwinning naar Trias. Ik denk niet dat de jury veel tijd nodig heeft gehad om de punten te tellen. 1e plaats en eindoverwinning ging wederom naar Trias Leeuwarden. De bokaal kan wederom mee naar Leeuwarden. Vorig jaar misschien een toevalstreffer, maar ik durf te stellen dat al het goede trainerswerk, een goed georganiseerde club en betrokken ouders mede aandeel hebben in dit succes! En laten we wel sinds vorige week kent Trias met Kampioenen als Itzhak, Tjerk en Leon genoeg reden voor de pupillen om later ook zo goed te worden...

Uw razende ijsreporter 


Maar liefst 5 eerste plaatsen voor Trias, allemaal gefeliciteerd!
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: