Tweedeling

Geplaatst op 19-01-2015 door Erwin in Wedstrijden

Binnen de club ontstond dit weekend een tweedeling: een deel bleef in het noorden en een deel reisde af naar Den Haag. Jasper, Leon, Sven en Robin mochten het proberen in de A-divisie van de KNSB cup, Tineke mocht van start in de B-divisie en Iris ging de eer verdedigen in de D-divisie. Meer deelnemers hadden we niet bij de KNSB cup door ziekte en blessures. De rijders van Trias Leeuwarden, of TRL zoals omgeroepen werd, waren mooi verdeeld over de divisies. Dat er niet veel deelnemers waren, had waarschijnlijk ook te maken met het topevenement dat werd gehouden in Heerenveen; daar werd namelijk de regio finale gehouden. Maar liefst 23 Triassers aan de start  die hun kunsten vertoonden onder het toeziend oog van Jeroen Otter.

In Den Haag begon voor de familie Veenstra de dag erg vroeg, maar Iris stond fris aan de start. Ze wist de eerste heat goed door te komen. Helaas moest ze zich gewonnen geven in de halve finale, maar ze deed dat niet zomaar: ze reed weer een pr, dus alweer sneller dan bij het NK. Ik rekende op weer een zuster strijd, maar helaas was Simone ziek thuis gebleven. De eer werd goed verdedigd door Iris en ze werd verdienstelijk 7e.

Onze enige deelneemster in de B-divisie, Tineke, eindigde als 15e in het algemeen klassement. Maar ze reed wel haar beste tijd van dit seizoen op Nederlands ijs. De anderen waren deze keer gewoon beter. De halve finale reed ze op ervaring en kwam ze goed door als 2e, waarna ze de finale als 3e eindigde.

In de A-divisie hadden we 2 rijders in het Oranje pak en 2 rijders in het gewest pak. Leon deed wat van hem verwacht werd en haalde de finale. De heats won hij met overmacht, helaas was in de finale Dennis Visser net wat te snel. Ook Jasper verscheen in zijn oranje pak. Hij reed een hele goede heat. Van begin af aan bepaalde hij de race, maar kreeg helaas uiteindelijk een penalty. Hierdoor was het klassement dan ook direct gezien en werd hij tenslotte 16e.

Sven en Robin waren de andere 2 deelnemers in de A-divisie. Uiteraard gingen deze gasten voor de winst. Sven stond al ingedeeld bij de A-divisie en Robin werd op het laatste moment toegevoegd door afzeggingen. Onduidelijk hoe dat bepaald wordt, maar waarschijnlijk is de snelle tijd die beide mannen hebben staan op de 1000m, doorslaggevend geweest. Ik denk dat bij het zien van de indeling van de 1e heat Mark Prinsen, Dennis Visser en Mylan Enzink wel even moesten slikken toen ze zagen dat Sven en Robin hun tegenstanders waren.

Sven nam in zijn heat brutaal de leiding en hield dat vol tot een paar ronden voor het einde. De mannen kwamen toen erg snel opzetten terwijl tegelijkertijd de batterij bij Sven helaas nét leeg was. Robin had een iets andere tactiek. Hij hoorde vlak voor het begin dat hij mocht starten in de A-divisie. Onder de indruk leek hij niet, want bij de start ging hij op de 4e plek zitten en zette na een aantal rondes de versnelling in, haalde brutaal buitenom in en reed een tijdje op de 2e plaats verder. Helaas was de 1500 meter iets te lang om dit vol te houden. Beide hebben alle heats vol strijdlust en bravoure gereden, waarbij Robin zijn pr. scherper heeft gezet. Uiteindelijk zijn Sven en Robin verdienstelijk 20e en 21e geworden en een ervaring rijker teruggekeerd naar het noorden.

Laten we hopen dat de club niet te vaak in tweeën wordt gedeeld. Met elkaar is leuker, dan elkaar via appjes op de hoogte houden van het verloop van de wedstrijd aan de andere kant van het land.


Leon - hier in actie tijdens het NK Jasper, .... eerder ook in actie op het NK Robin, hier in actie tijdens het NK
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: