Twee werelden

Geplaatst op 08-02-2016 door Erwin van Riet in Wedstrijden

We schrijven 6 februari 2016. Een dag dat een aantal gezinnen keuzes moet maken! Gaan we mee naar Enschede voor de Twentebokaal of naar de KNSB cup in Zoetermeer. Of en dat is ook een mooie wedstrijd, blijf ik lekker thuis en ga ik via de livestream naar de Worldcup in Dresden kijken. Dit is dan vooral keuzestress voor de gezinnen waar meerdere kinderen shorttracken. App verkeer over en weer. Zijn jullie al aangekomen? Heeft hij al gereden? Vanuit Enschede volgen positieve geluiden. 3 A finale plekken. Met een 4e, 2e en 1e plek en een overtuigende 1e plek voor de meisjes bij de relay en een 3e plek voor de jongens. Prachtige resultaten bij de pupillen dus!

Hoe verging het de junioren en oudere rijders in Zoetermeer? Daar werd 2x een 1000m en in de finale een 1500m gereden. In het ochtendprogramma was al een aantal Triassers vertegenwoordigd met opvallende resultaten. In de E divisie waren Joris en de zussen Veenstra aan het strijden, waarbij Simone en Iris hun strijd met een fotofinish eindigden in de A finale. Simone trok deze keer aan het langste eind, in ieder geval volgens de jury. Ik ben benieuwd wie de terugreis heeft gewonnen. Joris kon helaas niet doordringen tot de A finale, maar won wel knap de B finale.

Opvallend was de strijd in de C divisie waar Hessel en Steyn meereden. Helaas kreeg Hessel een P in de heat, maar won uiteindelijk wel de B Finale. Steyn is al een tijdje in goede vorm, maar in Zoetermeer was hij in topvorm! Hij reikte tot de A finale waar hij op karakter wist te winnen. Daarna liet hij in de relay nog even zien waarom hij de C divisie had gewonnen. Ik ben nu al benieuwd naar de Starclass in Leeuwarden over 2 weken.

Robin, Niels en Tineke begonnen in de B divisie hun races en Jasper, Sven, Nathan en Leon reden in de A divisie hun rondjes. De Triassers in de B divisie deden hun best, maar hadden weinig succes. Tineke kwam de heats niet door, Niels en Robin wel. Tineke was nog moe van de fantastische prestatie op het WK junioren, waar we als Triassers natuurlijk erg trots op zijn! Robin reed erg sterk, maar schakelde zichzelf uit in de halve finale, waar Niels met wat geluk de A finale haalde. Daar bleek de rest deze dag beter te zijn. Niels heeft zijn pijlen natuurlijk al gericht op het EK over 5 weken.

De 4 Triassers in de A divisie hadden meer succes: Leon, Jasper en Nathan haalden de A finale. Jasper had overigens wel het Trias gelukspak van Niels nodig om de finale te halen. Alleen had Niels hem niet verteld dat het maar voor 1 rit werkt, want de finale was een aantal ronden te ver. Daarom gebruikt Niels dit pak alleen in finaleritten.

Leon was het aan zijn stand verplicht die te winnen en dat gebeurde dan ook overtuigend. Nathan werd uiteindelijk knap 4e.


Robin in Zoetermeer in actie in divisie B (op foto in actie tijdens de regio) Leon wint in Zoetermeer de divisie A (op foto in actie tijdens het NK) Steyn wint in Zoetermeer de divisie C (op foto in actie tijdens de regio)
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: