Trots

Geplaatst op 25-03-2015 door Irma in Wedstrijden

Trots op onze jongens en Tineke van Trias. Wat een geweldige prestaties hebben ze geleverd. Allemaal op het podium gestaan, allemaal een medaille.

Drie dagen wedstrijd is net zoiets als drie dagen in een rollercoaster zitten. Je hebt geen idee wat er het volgende moment weer gebeurt.

Leon, die de leiderscap op heeft, en in de finale van de 500 meter op nog geen twee meter van de eindstreep, de kussens in gaat, en daardoor zijn leiderscap weer moet inleveren. Dat het ijs even een stevige klap van de vuist van Leon krijgt is niet meer dan logisch. Wij, op de tribune, zakken ook even in elkaar. Jeetje, hoe kan dit gebeuren.

Toch weet hij de knop om te zetten, de 1000 meter te winnen en daarmee ook het algemeen klassement. Trias is weer een kampioen rijker.

De relay heren eindigde al voordat hij begonnen was. Leon en Tjerk die samen met Dylan Hoogerwerf  en Dennis Visser het relay herenteam vormen kregen in de heat de tweede valse start. Einde verhaal. Wat ongelofelijk bitter dat je niet eens kunt starten.

Tineke, die samen met Suzanne Schulting, Gioya Lancee en Roza Kooystra het dames relayteam vormde deden het in de heat super en kwamen als eerste over de streep met ruim vier seconden voorsprong op de nummer twee. Maar ook voor de dames eindigde de relay niet zoals wij zo gehoopt hadden. Een penalty in de finale maakte jammer genoeg een einde aan de kans op de medaille die de dag daarvoor nog groot was.

Maar omdat shorttrack shorttrack is wil een penalty van de één ook nog wel eens voor een medaille voor de ander zorgen. Tineke, die zo wie zo al een prachtig toernooi reed, met een mooie pr op de 500 van 46,44 , weet zich op de 1000 meter in de A finale te rijden.

Een spannende strijd waar ze tegen drie beresterke Italiaanse meiden en een Belg moet strijden. Als vierde komt Tineke over de streep maar tot ieders grote verrassing krijgt één Italiaanse dame een penalty waardoor Tineke de bronzen medaille krijgt. Het ongeloof straalt nog wel even van haar gezicht af maar de medaille is meer dan verdient.

Tineke wordt in het eindklassement zesde.

Tjerk en Jasper strijden zich bij de junioren B op elke afstand in de A finale. Het zijn spannende en snelle heats en halve finales. Op de 1500 meter behaalt Tjerk in een finale rit met zes man de tweede plek. Jasper wordt vijfde.

In de finale van de 500 en de 1000 meter staan een Let, een Belg en onze Triasmannen. Op de 500 meter hebben Tjerk en Jasper de derde en vierde startpositie. Een spannende start volgt en net voor de bocht komen ‘onze’ jongens met de ijzers tegen elkaar aan. Beide beschadigen ze hiermee hun ijzers maar ja, ze moeten toch door.

Jasper komt door zijn snelle start op de derde positie te liggen en weet deze vast te houden tot de eindstreep. Een dikke pr van 43.2 en een bronzen medaille is de beloning.

Tjerk komt als nummer vier over de streep en de heren moeten aan de slag om hun reservemateriaal te monteren voor de volgende 1000 meter. Voor Tjerk was er in de halve finale 500 een pr van 43.4.

Gelukkig schaatsen ze zich, ondanks het materiaalpech, beide in de A finale 1000 meter waar Jasper weer een pr rijdt en weer een bronzen medaille omgehangen krijgt. Tjerk valt helaas na een ronde of drie, het gat wat dan ontstaat is te groot om dicht te maken.

In het eindklassement wordt Tjerk derde en Jasper vierde.

Het verhaal begon met een kampioen en eindigen ook weer met een kampioen. Ook met Nathan heeft ook Trias weer een kampioen rijker gemaakt. Met een vijfde plek in de A finale op de 1500 en een eerste plek in de B finale op de 500 (Nathan rijdt een prachtig pr op de 500, een 44,9) had Nathan wel een aantal finale punten behaald maar was het voor de 1000 meter alles of niets. Alleen een eerste plek op de 1000 meter kon hem het kampioenschap nog opleveren.

En wat gebeurt er, Nathan wordt gewoon eerste op de 1000 meter. Met veel blokwerk  weet hij de rest achter zich te laten. De leider in het klassement had in de halve finale een penalty gekregen, dus dat scheelde in ieder geval één gevaarlijke tegenstander. Maar ja, dan blijven er in een finalerit met 5 personen nog altijd vier over die je achter je moet laten.

Onze Triassers hebben allemaal een weekeind in de rollercoaster gezeten. Ze hebben geen tijd om overwinningen, verliezen, valpartijen en materiaalpech  rustig te verwerken. Elke rit staan ze weer aan de start en geven ze alles wat ze in huis hebben.

Daar mogen we best trots op zijn.


Leon weet de 1000 meter te winnen en daarmee ook het algemeen klassement. Nathan (hier tijdens het NK) - alleen een 1ste plek op de 1000 meter kon hem het kampioenschap nog opleveren - en dat doet hij Jasper - overall 4de met 2 afstandsmedailles - een bronze op de 500m en een bronze op de 1000m.
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: