Triassers scoren op de KNSB cup

Geplaatst op 11-02-2013 door Mark Scheepstra in Wedstrijden

Afgelopen zaterdag was de finale van de KNSB cup, de 5e in totaal, op het snelle ijs van Thialf in Heerenveen. Ondanks dat kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap er al niet meer het toe deed, waren de posities in het eindklassementen van de KNSB cup nog niet vergeven.

Bij de meisjes junioren C bleek toen de rook van de strijd was opgetrokken dat Mandy, ondanks dat de wedstrijd niet lekker liep, toch nog de 3e plaats in het eindklassement had behaald. Tjerk had in de heats een mooie inhaalactie, maar helaas brak Tjerk weg en belande in de kussens, met gevolg 2 beschadigde messen. Na wat degelijk slijpwerk van Tjerk en het wisselen met een reserve buis wist Tjerk toch nog de wedstrijd te vervolgen. In het eindklassement van de junioren C heeft Tjerk met 2511 punten op het nippertje nog zijn eerste plaats te weten te behouden. Hessel Koot van SVU werd 2e met 2510 punten.

Jasper kon door zijn gebroken been helaas niet rijden en is in het eindklassement nog als 12e geëindigd. Tineke reed weer een solide wedstrijd en met een degelijke punten reeks in de voorgaande kompetities is Tineke 1e geworden in het eindklassement bij de meisjes junioren B

Leon reed zijn heat in de A divisie tactisch slordig, maar wist toch nog op de lijn 2e te worden. In de overige ritten had Leon de smaak weer te pakken en reed nog naar een mooie 7e plaats. In het eindklassement van de KNSB cup wist Leon bij de junioren B de 2e plaats te behalen.

Siebren wist in de B-divisie als enige Triasser de heats door te komen en reed nog een paar spannende ritten (zo we Siebren kennen). In het eindklassement is Siebren keurig 5e geworden. Ondanks zijn afwezigheid is Bram 7e geworden in het klassement.

Itzhak liet weet een mooi staaltje shorttrack zien en reed zijn zoveelste A-finale in de A-divisie dit jaar. Dit resulteerde voor Itzhak in de eind overwinning in zowel het klassement van de A-junioren als bij de senioren van de KNSB cup dit jaar. 

Als toetje mochten de rijders eindelijk weer eens een relay rijden met clubteams. In de laatste rit mochten Itzhak, Leon, Tjerk en Siebren in het Trias blauw een ouderwetse Trias aflossing laten zien. En dat deden ze! Er volgden een pittige strijd met het team van SCT. Met misschien wel het mooiste rondje en actie van de dag wist Itzhak het team van SCT bij het uitkomen van de laatste bocht te passeren en zo de maximale punten voor Trias veilig te stellen.

In het clubklassement is Trias, ondanks het kleine aantal rijders, knap 2e geworden achter het team van SCT. Alle klassementen zijn te vinden op http://schaatsen.nl/topsport-shorttrack/evenementen/58971

Dat onze Trias jongens de laatste maand zeer constant presteren blijkt wel uit het feit dat Tjerk, Leon en Itzhak vorige maand op het NK precies dezelfde plaatsen in de eindklassementen hebben behaald.

Na afloop van de wedstrijd zijn Tjerk, Leon en Itzhak geïnterviewd door de Leeuwarder Courant. Dit interview zal maandag in de sportbijlage staan.


Itzhank, foto Hank Prinsen Siebren, foto Hank Prinsen Mandy, foto Hank Prinsen
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: