Trias op het ijs in de ochtenduren van Boedapest

Geplaatst op 22-03-2016 door Helen in Wedstrijden

7 Triassers verzamelden zich op  woensdag 16 maart op Rotterdam Airport om samen met 15 andere Nederlandse shorttrackers  en begeleiding af te reizen naar Boedapest. Een aantal al met een rugzak vol ervaring op het gebied van het rijden van Europacup finales en voor de jongsten was het de eerste keer dat ze namens Nederland met een team afreisden naar een grote wedstrijd.

Esmee, Niels en Leon verschenen in de vroege ochtenduren op het ijs van Boedapest.

Esmee plaatste zich bij de Star Class in Leeuwarden  voor Boedapest. Hartstikke leuk natuurlijk, maar Hasselt stond ook op het programma en eigenlijk vond ze dat ook wel aantrekkelijk om te doen. Daar hoefde je in ieder geval niet met het vliegtuig heen, kon je gewoon met je vader en moeder in het hotel en speculaas is ook heel erg lekker.. Maar na aan het idee te zijn gewend kreeg ze toch zin in het Europese avontuur.

Ook bij Esmee is de rugzak nu al aardig gevuld. Bij zo’n avontuur hoort niet alleen het rijden van je wedstrijd, maar ook het uitpakken van je tas vol met Nederland kleding, voor het eerst in een vliegtuig, 5 dagen zonder je ouders met een hele groep in en hotel. Esmee heeft het heel goed gedaan, een dik pr gereden op de 1000 meter, mooie wedstrijden op de 500 meter en bij laatste rit van de 777 zag je dat het weekend genoeg energie gekost had. Samen met de andere Nederlandse D meisjes heeft ze een heel mooi weekend gehad.

Niels wist al vroeg in het seizoen dat hij zich kon gaan voorbereiden op deze Europa Cup finale. Hij had tijdens de eerste twee Star Class wedstrijden meerdere medailles verzameld en dat smaakte naar meer. Even leek een blessure vlak voor de kerst een streep door het seizoen te zetten, maar gelukkig herstelde hij en kon hij bij de generale repetitie  in Leeuwarden  zijn goede vorm wederom laten zien.

Maar ook bij  Niels was de rugzak nog niet gevuld met ervaringen op het gebied van grote wedstrijden rijden voor je eigen land. De tas met kleding werd vol enthousiasme uitgepakt, het pak van Jan Douwe zat als gegoten en de trainingsrondjes reed hij makkelijker dan ooit. De eerste twee dagen waren leuk en relaxed, maar hoe anders werd dat toen de wedstrijden begonnen. Er was ineens geen ruimte voor een beetje dollen met wat maten in de heatbox en iedereen in de race is ineens heel snel. Twee penalty’s op de 500 en de 1000 meter waren het resultaat van een enorme gretigheid. Jammer, maar de rugzak is inmiddels goed gevuld.

Leon kwam met een rugzak vol naar Boedapest. In het begin van het seizoen was hij al naar Canada en het verre Oosten afgereisd voor de World Cups. Leon moest het opnemen tegen twee landgenoten en zes andere heren. Een klein veld, maar de races waren er niet minder mooi om. Ze dienden als voorbeeld voor de jongere generatie die ook in de ochtend op het ijs stond. Leon won de eerste dag de 1500 meter in een finale waarin uiteindelijk maar 2 rijders op de been bleven. Op de 500 meter was het een spannend gevecht met Dylan Hoogerwerf die uiteindelijk won. Voor de afsluitende 1000 meter had Leon evenveel punten als Dylan.  Helaas viel Leon en stond hij daardoor op de twee plek in het eindklassement.

Het seizoen is ten einde. Laat de lente maar komen. Wij hebben er in Boedapest al even aan kunnen ruiken.


Niels aan de start in Boedapest  Maar na aan het idee te zijn gewend kreeg Esmee toch zin in het Europese avontuur. Niels zijn rugzak is inmiddels goed gevuld.
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: