Strakke seizoensstart Triassers bij regio

Geplaatst op 22-10-2012 door De Razende IJsreporter in Wedstrijden

HEERENVEEN - De eerste Trias clubwedstrijd zit erop! "Huh?" zul je denken, "clubwedstrijd? Dan heb ik wat gemist."

Jazeker! Zie je de uitslagen van de eerste regio wedstrijd van zaterdag 20 oktober in Heerenveen, dan zou je bijna denken dat het een uitslag is van een Trias clubwedstrijd. In bijna alle finales stonden er wel één of meerdere Triassers aan de start en wisten zelfs als eerste over de finish te komen. Dit in de wetenschap dat er een aantal snelle Triassers in Bolzano (Italië) aan de Starclass deelnamen, maakte het geheel nog specialer.

Om maar met het laatste onderdeel van de dag te beginnen; de relay. Daar was het voor de tegenstander bar en boos. Het moet hun blauw en wit voor de ogen zijn geweest. Het was niet de vraag wie er ging winnen, maar hoeveel rondes voorsprong pakken de Triassers op de tegenstander. Het kwartet Hessel, Rick, Joris en Steyn wisten zelfs een tegenstanders vier keer op een ronde achterstand te zetten.

Ook de 'senioren' in dit gezelschap, Tineke, Bram en Siebren deden van zich spreken. Dit drietal werd compleet met Sven Roes, die overigens zijn partijtje prima meeblies. Volgens omstanders presteerden Bram en Siebren het om in een aflossing van 1,5 ronde een tegenstander op een ronde te zetten. Oké, iets overdreven, maar zo leek het wel. Ook in deze relay reed de nummer 2, Enschede, al op meer dan 1,5 ronde achterstand.

De eerste regio is ook een wedstrijd waar de nieuwelingen binnen de club zich op niveau kunnen testen. Dat Mark en Maarten ook hier goed werk hadden verricht bleek uit het presteren van o.a. Sietske en Marchje die volop meebliezen in het circuit. Niels en Hylke lijken voor de rest van de deelnemers van een andere planeet te komen. Vanaf de start nemen ze afstand en je ziet ze niet weer terug. Al ver voor de finish komt Hylke met een triomfantelijk gebaar over de streep; alweer een overwinning!

Bij de pupillen was het ook een groot Trias feest. In bijna elke finale waren er triassers vertegenwoordigd. De A finale was dan ook een prooi voor Trias. Sven nam na een felle strijd met Koen Gierman de meeste punten mee naar huis. Valpartijen en bijna valpartijen zorgden ervoor dat niet een ieder kreeg waar hij op hoopte, maar ook daarmee wordt in de club prima omgegaan. Maandag weer trainen en de volgende keer staan we er weer!

De finale van de junioren kende twee valpartijen waarbij twee Triassers waren betrokken.

Als razende ijsreporter vond ik het klasse om te zien hoe het clubgevoel leeft bij de junioren. Toen Bram onderuitging kon Siebren niet achterblijven en ging een halve ronde later ook tegen het ijs. Met aan 100 % grenzende waarschijnlijkheid niet de bedoeling, maar toch samen uit samen thuis. Al met al een prima Trias dag voor deze eerste regio wedstrijd.

Trias als club in de breedte staat er goed voor. Individueel veel PR´s en prima progressie. Ook de ouders zijn zichtbaar betrokken bij de club en dat is goed om te zien. We mogen dus best wel een beetje trots zijn op de club en de geleverde prestaties.

Van uw razende ijsreporter zal de komende weken even geen stukje verschijnen. Na drie weekenden wedstrijden voor de pupillen, is het even tijd voor bezinning, training en schoolvakantie. IJs en wederdienend tot 18 november, de volgende regiowedstrijd.

-Meer foto's volgen-


Joris en Rick relay Iris V., Steyn en Hessel De Razende IJsreporter
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: