Starclass Hasselt

Geplaatst op 17-12-2013 door Age in Wedstrijden

In  een zeer sfeervol Hasselt werd het weekend van 6 t/m 8 december de 2e starclass voor Senioren, A en B junioren verreden.Voor Trias waren de deelnemers Tineke Den Dulk, Siebren Tiemersma, Leon Bloemhof en Itzak de Laat.

Vrijdagmiddag mochten Tineke en Siebren het spits afbijten. In een sterk deelnemersveld slaagden beiden er in de eerste rit in zich te plaatsen voor de volgende ronde.  Siebren door een tweede plaats, Tineke werde derde in haar rit. In de tweede ronde liep Tineke helaas zeer sneu tegen een gele kaart aan. Siebren zorgde voor een grote verrassing door in zijn rit als tweede te eindigen en zich hiermee te plaatsen voor de A-finale, een primeur.
In de finale kon Siebren het hoge tempo lang volgen, maar moest in de schermutselingen om de koppositie in de laatste twee rondes helaas afhaken. Maar toch een mooie opening van dit toernooi.
Direct na de 1500 meter volgende de preliminaries voor de 500 meter. Siebren slaagde er keurig in zich te plaatsen voor de hoofdgroep van de 1e ronde. Tiuneke reed direct de eerste ronde en werd hierin keurig 2e in de rit, achter de sterke Italiaanse Nicle Mrtinelli. Voor Siebren ging het helaas mis in de heats. NA een geode start kwam hij door een klein foutje vast te zitten achter een langzamere deelnemer en waren de vogels gevlogen.   
Bij de heren A Kwalificeerde Leon Bloemhof zich in de heats 1500 meter, maar hij liep helaas tegen een penalty aan in de halve finale. Zodoende zat er helaas op deze afstand geen topklassering in.  Itzak plaatste zich wel voor de A-finale 1500 meter en werd hierin derde.

Zaterdag werd vervolgd met de 500 meter. Tineke eindigde hierin derde in haar eerste rit  en tweede in de halve finale. Hiermee kwalificeerde ze zich voor de C-finale. Siebren hoefde alleen nog de halve finale en won deze in groep C. Hiermee kwalificeerde hij zich toch nog voor de E- finale die hij in een spannende race ook wist te winnen. Tineke reed eveneens een sterke race en werd hierin tweede.
Het zat Leon op de 500 meter weer niet mee. In de halve finale kwam hij slecht 5/100e tekort voor plaatsing. In de B-finale was hij echter oppermachtig. Itzak bereikte andermaal de A-finale en werd hierin dit keer tweede.
De zaterdag werd nog vervolgd met de 1000 meter voorrondes. Voor Siebren een sof, in de schermutselingen om de koppositie ging hij onderuit. Helaas geen advancement, al waren de meningen hier over verdeeld.  Gelukkig deed Tineke het beter, zij kwalificeerde zich netjes voor de volgende ronde. In de tweede ronde werd Siebren netjes tweede, Helaas redde Tineke het met een derde plaats net niet. Uiteindelijk sloot Siebren deze afstand zondag af met een tweede plaats in groep F, Tineke sloot af in stijl met de winst in groep D. In het overall klassement belegde Tineke, vooral door de teleurstellende 1500 meter een 15e plek, Siebren door de finaleplaats op de 1500 meter een goede 8e plaats.
Leon sloot het toernooi fantastisch af met winst op de 1000 meter en hiermee toch nog een 4e plaats in het overall klassement. Itzak liet zich tegen zijn gewoonte in verrassen in de halve finale, maar slaagde er wel in de B-finale te winnen. Dit resulteerde uiteindelijk eveneens in een 4e plaat in het eindklassement.

Al met al een mooi maar vermoeiend weekend in het Belgische. Waarbij gezegd moet worden dat Hasselt in deze tijd zeker een bezoekje waard is met een fraai verlicht centrum en gezellige kerstmarkt. Hopelijk houden ze deze sfeer vast tot en met de Speculaascup.


Siebren - hier in actie tijdens het Autumn Tournament Tineke - hier in actie tijdens het Autumn Tournament Siebren - hier in actie tijdens het Autumn Tournament
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: