StarClass Dresden

Geplaatst op 06-11-2014 door Irma in Wedstrijden

Na het beestachtig leuke artikel over het ONK waar onze Triassers een grote beker als beste club wonnen mag ik nu een stukje schrijven over onze Triassers tijdens de eerste Starclass wedstrijd in Dresden voor de B junioren, A junioren en de senioren.

Jammer genoeg was er in Dresden geen beker voor de beste club maar als hij er was geweest had Trias hem gewonnen.

Geen club in West Europa had meer podiumplekken dan Trias. We hadden maar liefst VIER podiumplekken  in het eindklassement. Met 125 deelnemers uit alle landen van West Europa lijkt mij dit een fantastisch resultaat.

Maar waarom was er dan tijdens de prijsuitreiking een lege plek op het podium zullen zich een aantal mensen afvragen die de live beelden vanuit Dresden hebben bekeken. Tijdens de uitreiking bij de A junioren dames bleef er namelijk een lege plek op het podium. Onze trots tijdens deze Starclass, Tineke, was even vergeten dat ze zo goed had gereden dat ze een podiumplek had en was al met haar spullen bij de auto. Gelukkig hebben we Tineke nog wel kunnen ophalen maar voor het podium was het te laat. Haar prijs heeft ze alsnog gekregen en de foto  voor Trias facebook is op de tribune gemaakt.

De 1500 meter was voor Tineke een super afstand. Met een eerste plaats bij de junioren A kon ze zich geen beter begin van de wedstrijd wensen.  Ook op de 500 meter wist Tineke in de b-finale finalepunten te verzamelen. Ook al ging het volgens Tineke niet helemaal zoals het moest ze vocht tot het laatst en alleen dat verdient al alle complimenten.  Tijdens de 1000 meter wist Tineke de B finale te winnen en ook daarmee verzamelde ze weer de nodige finalepunten.

We hebben genoten van de ritten van Tineke en ik denk dat ze de volgende keer zelf ook wel even op de uitslagen briefjes gaat kijken of ze verwacht wordt op het podium.

Bij de A junioren jongens behaalde Leon een tweede plek in het eindklassement. Met een eerste plek op de 1500 een tweede plaats op de 1000 en een vijfde op de 500 meter een prachtig resultaat.

Bij de B junioren jongens was het podium voor 2/3 van Trias. Tjerk en Jasper mochten samen het podium beklimmen.  Tjerk op de tweede en Jasper op de derde plek.

Tjerk haalde mooie resultaten op de 1500 (tweede) en 1000 (tweede) meter. Op de 500 meter was er in de finale een vierde plek voor Tjerk.

Jasper kwam jammer genoeg in de finalerit van de 1500 meter te val maar haalde wel zijn eerste finalepunten. Op de 500 meter wist Jasper door een fraaie maar bloedstollende inhaalactie in de laatste bocht van nummer drie naar twee te gaan wat hem een zilveren medaille opleverde en een prachtige pr van 44.4.

Voor Mandy was het even afwachten hoe het liep. Volgens haar vader nog niet helemaal hersteld van een griepje kwam Mandy toch naar Dresden. Gelukkig heeft de nasleep van de griep Mandy niet al te veel in de weg gezeten en heeft ze het hele weekeind kunnen rijden. Met een 20e plek op de 1500, 24e op de 500 en 23e op de 1000 behaalde Mandy een 25 plek in het eindklassement.

Het was weer een prachtig shorttrackweekeind met fraaie resultaten, valpartijen, blije gezichten, teleurgestelde gezichten, pr’s , medailles en alles meer. Kortom echt shorttrack.


Bij de A junioren jongens behaalde Leon een tweede plek in het eindklassement.  Tineke, was even vergeten dat ze zo goed had gereden dat ze een podiumplek had . Gelukkig hebben we Tineke nog wel kunnen ophalen maar voor het podium was het te laat. Bij de B junioren jongens was het podium voor 2/3 van Trias. Tjerk en Jasper mochten samen het podium beklimmen.  Tjerk op de tweede en Jasper op de derde plek.
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: