Spektakel in sportboulevard Dordrecht.

Geplaatst op 13-10-2013 door Paul en Jules in Wedstrijden

Het eerste Starclass-weekend voor Novice en Junioren C in Dordrecht stond in het teken van tegenstellingen. Tegenstellingen in de resultaten, maar ook in de omstandigheden. De Trias delegatie die bestond uit: Martine de Boer, Hessel van Berkum, de zussen Simone en Iris Veenstra, Sven Roes, Tjerk de Boer, Jasper Brunsmann en Nathan Jansen reden en gleden zeer verdienstelijk, maar wisselden succesvolle ritten af met manoeuvres die met penalty’s werden bestraft.

Buiten lag de temperatuur ruim boven het vriespunt. Met tien graden Celsius nog geen winter te bekennen, terwijl het binnen ijselijk koud was. De baan was bevroren, maar alsof de toekomst van de ijsberen ons niets kon schelen, werden de tribunes op drie meter afstand van de hard bevroren baan, verwarmd door elektrische straallampen.

De baan mocht van de jury in de bochten niet besproeid worden met een gieter water, waardoor het “droge” ritten werden. Buiten daarentegen viel in één weekend al het water dat we de hele zomer hebben gemist. Saaie ritten werden afgewisseld door super spannende ritten, waar letterlijk de stukken vanaf vlogen. Doordat twee schaatsers tijdens de rit met elkaars ijzers tegen elkaar klapten, brak de punt van de schaats af. De wedstrijd werd afgefloten en moest opnieuw verreden worden.

De Trias junioren en pupillen behaalden bijna allemaal persoonlijke records op meerdere afstanden. Zelfs een A finale op de vijf honderd meter leverde een strijd op van vier rijders, waarvan twee van Trias. De conclusie van de begeleidende coach was dan ook dat het met de conditie van de rijders goed zat en dat bij een eerste Starclass van het seizoen penalty’s en valpartijen horen. Bij de volgende Starclass eind november in het Zuidduitse Oberstorf gaat dat al weer veel beter.


Spektakel in de sportboulevard
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: