Speedchallenge

Geplaatst op 02-10-2016 door Kees in Wedstrijden

De ONK speedchallenge Amsterdam is een van de momenten voorin het seizoen om te werken aan je PR en daarmee ook aan het halen van limiettijden voor bijvoorbeeld de KNSB-cup of de Starclass serie. Omdat het om het verbeteren van je tijden gaat, worden de prijzen uitgereikt aan degene die zijn PR het meest heeft verbeterd in plaats van de eerste drie plaatsen van de finale.

Het is duidelijk dat veel shorttrackers gebruik willen maken van deze mogelijkheid, wat geleid heeft tot een volle inschrijflijst van uiteindelijk 88 rijders verdeeld over 5 divisies. Onder de vele rijders bevonden zich 11 Triassers verdeeld over de 4 hoogste divisies.

Piet Broekhuizen heeft er alles aan gedaan om het ijs optimaal geprepareerd te krijgen. Zo heeft hij de hele dag de ijsmeesters aan het werk gehad en ook tijdens de speedchallenge zelf een extra dwijlronde ingelast om voor iedere rijder zo optimaal mogelijk ijs te realiseren.

Valpartijen horen ook bij shorttrack. Het is dan ook even schrikken als iemand blijft liggen. Voor zover wij weten is het goed afgelopen. Pieter, beterschap! Wat dan op zo’n spannend moment opvalt is dat de rijders elkaar opvangen en steunen, mooi om te zien.

Er werd hard gereden en menig PR is ook weer scherper gezet, prima resultaat voor de speedchallenge. Of iedereen zijn doel bereikt heeft weet ik niet, maar ik weet wel dat het weer een leuke avond was met snelle ritten. Plezier in hard schaatsen is het motto van Trias Shorttrack, afgelopen vrijdagavond was weer zo’n evenement waar met veel plezier hard geschaatst werd. 

Ben je benieuwd wat de uitslagen zijn, dan kun je ze vinden op shortrackonline.


Steyn bij de start in de halve finale. Martine en Niels (Bergsma) tijdens hun halve finale Anna Marit tijdens haar heat.
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: