Speaker – een vak apart

Geplaatst op 15-03-2015 door Sigrid in Wedstrijden

 14 maart 8.00 uur – Femke, Samuel, Joris en Niels melden zich in Utrecht – Zij zullen onder begeleiding van coach Wietse Trias shorttrack vertegenwoordigen tijdens de landelijke regiofinale 2014-2015.
Helmcaps worden opgehaald, ijzers nog even gecontroleerd en dan is het tijd om 8.30 uur voor de warming up …
Scheidsrechters zijn er, klokkers zijn aanwezig, het rondebord en de belangrijke bel voor de laatste ronde wordt geregeld, de blokjesleggers gaan het ijs op en we kunnen van start …
Om even na 9 start de wedstrijd … het is stil, spanning en dan is de regiofinale van start … coaches hoor je aanwijzingen geven, ouders hoor je aanmoedigen en de rijders zie je onderling gezellig kletsen in de heatbox.

En dan – dan komt er iemand hard aanrennen, … en op eens hoor je ‘test test … ja hij doet het’. Tas wordt snel weggezet en zonder moeite valt de speaker in in de wedstrijd … elke rijder wordt genoemd, geen enkele actie ontgaat aan zijn blik en commentaar en alle rijders worden aangemoedigd door de speaker. Vol enthousiasme begeleidt hij elke rit.
De jongens en meisjes starten met een 500m … met z’n vijven of zessen staan ze in een rit – onze rijders – Femke moet de eerste afstand nog even op gang komen, maar weet wel heel mooi de C-finale te winnen. Samuel gaat van start in de B-finale en Joris en Niels in de A-finale.
Samuel en Niels vallen beide in hun finale, wat Niels zelfs even een bezoekje aan de EHBO oplevert.  Joris weet door meerdere valpartijen in de A-finale een mooie gedegen 3de plaats te behalen op de 500m.

Na de 500m zal een 333m verreden worden. Femke weet zich via een paar mooie ritten in de heat, kwartfinale en halve finale te plaatsen voor de A-finale. In de finale is het tot aan de finish toe spannend … en dan moet de speaker ons de uitslag geven … hè net toch naar de 4de plek.

Zoals Samuel en Niels hun 500m helaas afronden met een val, zo begint Joris helaas zijn heat 333m met een val. Helaas … helaas komt Joris hierdoor in de E-finale.
Samuel weet zich voor de C-finale te plaatsen. Niels weet zich ondanks een onvertuinlijke val in de halve finale met opnieuw een bezoek aan de EHBO, voor de B-finale te plaatsen.

Joris wint zijn finale, Samuel wordt 3de in de C-finale en Niels? – de B-finale wordt tussendoor stilgelegd – pechvogel Niels gaat voor de 3de keer naar de EHBO.

De balans wordt opgemaakt, de finalepunten worden geteld – de eerste 6 per categorie mogen zich gaan opmaken voor de superfinale over een afstand van 1000m.
Het blijft nog even spannend, … JA! Twee Trias-rijders mogen zich gaan opmaken voor de superfinale … Femke en Joris.

Femke mag als eerste van start. En zoals altijd in een superfinale worden ze voorgesteld … De speaker doet die heel speciaal … elke rijder wordt uitgebreid voorgesteld en krijgt van de speaker nog wat aanwijzingen hoeveel puntenverschil er tussen de rijders zit. De rijders maken er samen met de speaker er een spannende wedstrijd van. Femke eindigt op een mooie 6de plek!

Dan is de beurt aan Joris. Zijn 2de superfinale ooit (en in dit seizoen) – de jongens zijn van start, er wordt wat naar elkaar gekeken en dan … uiteindelijk gaat Ted voorop … na een aantal rondes versnelt hij, ogenschijnlijk zonder moeite, maar die versnelling kan Joris niet bijhouden. Net als Femke eindigt ook Joris deze regiofinale op een 6de plek.

En dan na de huldiging is het tijd om de schaatsen af te drogen, de spullen bij elkaar te zoeken en …
Opeens horen we de speaker weer enthousiast een verslag doen van een rit … ‘hij ligt 5de …. Hij schuift door naar een 3de plek .. achter Victor … en mooie inhaalactie en en en jaaaaaa een 2de plek net voor Victor Knoch – Daan Breeuwsma plaatst zich voor de finale … eh eh … voor welke afstand eigenlijk?’.

Complimenten voor deze speaker – het maakt niet uit of hij het verslag doet van een wedstrijd met wereldtoppers of van het aanstormend talent bij de pupillen. Hij doet het met hetzelfde enthousiasme! En wij als ouders hebben genoten van de mooie ritten van de kinderen en zijn commentaar.


Het podium tijdens de regiofinale Joris tijdens zijn superfinale Femke tijdens haar superfinale
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: