SOMS ZIT HET MEE....

Geplaatst op 21-12-2014 door Erwin in Wedstrijden

En soms zit het tegen. Deze kun je wel op de KNSB CUP van vandaag in Tilburg plakken. De baan in Tilburg die, als ik alle banners mag geloven, al vele kampioenen heeft voortgebracht. Alleen dan wel met ijshockey... De thuisbasis van de Destil trappers was deze keer het podium voor de 3e KNSB CUP, met als uitsmijter de voorrondes voor het NK van de relay tussen het ochtend- en middagprogramma in.

Het leuke van de KNSB CUP is, dat iedereen op niveau is ingedeeld en dat levert dan ook spannende races op. Dit keer waren er divisies A tot en met F, waarin werd gestreden om de eerste plaats. Divisies D t/m F reden in de ochtenduren. De vroege vogels van Trias waren Steyn, Iris, Simone, Martine en Hessel. In divisie F wisten alle Triassers te blijven staan en wist Steyn een goede 5e plek te halen net vóór Iris, die 6e werd en deze keer de beste Veenstra was. Simone werd 11e en liet de laatste twee ritten zien dat het de volgende keer zomaar andersom kan zijn! De grootste pechvogels van vandaag zaten in divisie D: Martine viel elke race waardoor ze laatste werd, en ook Hessel viel de eerste heat erg hard tegen de kussens. De val hinderde hem in de resterende ritten zodanig, dat hij de strijd niet meer kon aangaan met een voorlaatste plaats als gevolg. Het was wel opvallend dat er vooral 's morgens veel gevallen werd; bijna elke rit was het raak. De rijders klaagden dan ook over het ijs; het zou vies zijn. Uiteraard was er ook een verklaring gezocht en gevonden voor dit gegeven. De zamboni bleek niet alleen op ijs gebruikt te worden; hij wordt ook als grasmaaier gebruikt en rijdt na een aantal dweilpauzes naar buiten volgens één van de supporters. Dat verklaart ook direct waarom er 'smiddags minder werd gevallen: het gras was al gemaaid, dus bleef de zamboni binnen.

Tussen de middag was het dan zover. De plaatsing voor het NK bij de relay kon beginnen. Na weken van veranderende teams, afzeggingen,wekelijks veranderde regels en andere onduidelijkheden stond er een behoorlijk Trias team van C-B junioren: Robin, Sven, Nathan en Jasper gingen de eer verdedigen. En hoe! De snelste tijd van de relays werd door hen neergezet. Na de hele race stuivertje wisselen met SVU wist Jasper de genadeklap vlak voor de laatste bocht uit te delen.

Na deze klinkende overwinning mochten de divisies C t/m A beginnen. Leon, Jasper, Siebren in de A divisie, Sven en Nathan in de B divisie en Robin en Tineke in de C divisie. Gelukkig bleven ze bijna allemaal staan. Al nam Robin dat wel erg letterlijk bij start van de eerste heat... Toch perste hij er nog een Pr uit! Overall werd hij 11e, wat gezien de tegenstand goed was. Tineke deed wat van haar verwacht werd en haalde de finale, waarbij ze vierde werd mede door een val. Sven en Nathan hadden beide niet hun beste dag. Sven had een lichte blessure en eindigde als laatste en bij Nathan zat het gewoon niet echt mee en lukte het toch nog om 10e te worden.

En tenslotte onze jongens in Oranje; Leon, Jasper en Siebren deden hun best in de A divisie met wisselend succes. Siebren is nog aan het terugkomen van een blessure waardoor de scherpte er nog niet helemaal is. De 16e plek bleek vandaag dan ook het hoogste haalbare. Jasper ontwikkelt zich steeds beter en zijn inhaalacties blijven spectaculair. Een tijd in de 45 sec is inmiddels gewoon geworden. Hij behaalde de 11e plaats. Leon was hard op weg naar een finaleplaats, maar hij liet zich in de halve finale verrassen. De B finale werd wel overtuigend door hem gewonnen. Al met al een dag met pech en tegenslag, maar ook zeker positieve kanten. Mede mogelijk gemaakt door de trainers Mark en Justin, slijpers Jan en Johannes en de chauffeurs/verzorgers Alfred, Pieter, Foppe en Erwin.

En dan nu op naar de belangrijkste wedstrijd van het jaar! Dé wedstrijd waar al weken over wordt gesproken. Natuurlijk ...... het Clubkampioenschap van Trias aanstaande maandag de 22e. Sensatie verzekerd!


Jasper ontwikkelt zich steeds beter en zijn inhaalacties blijven spectaculair  Eén van de vroege vogels van Trias was Steyn Tineke deed wat van haar verwacht werd en haalde de finale
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: