shorttrack is shorttrack

Geplaatst op 13-10-2015 door Irma in Wedstrijden

Afgelopen weekeind was er shorttrackspektakel in Dordrecht. Vijf van onze Triasleden stonden aan de start. Voor Leon en Itzhak een wedstrijd waar startplaatsen te verdienen zijn voor de eerste twee World Cups in Montreal en Toronto.

Maar shorttrack is shorttrack. Het blijft een verrassend spel met onverwachte overwinningen, rare valpartijen en mooie acties.

Onverwachte overwinningen waren er voor Tjerk. In een mooie strijd tegen Sjinkie Knegt op de 500 meter wist Tjerk net voor Knegt te winnen. Knegt had Tjerk net ingehaald maar struikelde de laatste meters over zijn eigen benen. Tjerk zag zijn kans en vloog Knegt weer voorbij en kwam daarbij als tweede over de eindstreep. Een prachtige strijd.

Tijdens de 1000 meter, waar Tjerk rijdend op de zesde plek,  vier man voor zich de kussens in zag gaan, ging het wat makkelijker. Met nog een paar ronden te gaan kwam hij in alle rust als tweede over de streep.

Valpartijen waren er voor Itzhak. Zonde.

Een mooie actie was Jasper zijn ding. Springend over een vallende rijder voor hem wist hij op zijn benen te blijven staan en zelf nog een pr op de 1500 meter te rijden.

Ook Tineke reed een pr op de 1500 meter.

Leon reed sterk en zeker. Ondertussen is bekend geworden dat hij naar beide World Cups mag. Welverdiend. Ook Itzhak heeft een ticket. Hij  gaat naar Montreal. Gefeliciteerd mannen. (voor degene die het bericht gemist hebben - de link)

We zijn naar benieuwd naar de verhalen en prestaties van ‘onze’ Triasmannen in Canada.

 

De exacte cijfers zijn natuurlijk terug te lezen op shorttrackonline.


beelden van de relay beelden van de relay beelden van de relay
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: