Regiofinale Leeuwarden: een zalig uiteinde?

Geplaatst op 31-12-2013 door Jurgen Straver in Wedstrijden

29 december, bijna het einde van het jaar en ook de dag van de laatste regiowedstrijd. Onze eigen oergezellige ijshal was de plaats van handeling. Ook de wedstrijden in de ijshal lopen op het einde. Over twee jaar schaatsen we in de splinternieuwe Elfstedenhal. Kortom: een dag die bol staat van de laatste, het einde, het slot, de achterste, de staart en nog veel meer. Het begon allemaal nog een beetje gezapig, maar daar kwam in de loop van de wedstrijd wel verandering in. 

C-DIVISIE
In de C-divisie waren er vier vertegenwoordigers namens Trias. Ilse en Anna-Marit debuteerden verdienstelijk. Ilse reed gewoon goed in haar heat en sloot deze af met de hoogst haalbare derde plaats. Anna-Marit reed keurig naar de tweede plek. Net als Tim, die in een soort niemandsland tussen de nummers een en drie naar een veilige tweede plek reed. Lars was minder gelukkig. Een uiterste poging om de tweede plek te veroveren resulteerde in een valpartij in de laatste bocht. Dit herhaalde hij in de halve finale na een spectaculaire  inhaalactie van plek drie naar plek een. Toch sleepte Lars er nog een derde plaats uit. Ilse beleefde in haar halve finale haar eerste hoogtepunt. Ze won haar wedstrijd. Een overwinning zat er voor Anne-Marit nog niet in. Ze werd vierde in haar halve finale. Geen schande, want er werd gewoon keihard gereden. Tim bleef steken op de derde plek, ondanks een verwoede poging in de slotronde om het gaatje naar plek twee te vinden. In de D-finale sloot Lars zijn dag toch positief af. Hij won de wedstrijd en reed zijn tegenstanders op een ronde. Ilse had de smaak van de overwinning te pakken en won de C-finale. Tim en Anna-Marit reden de B-finale. Anna-Marit reed naar vierde plek en Tim eindigde na een haperende start sterk op plaats drie.

B-DIVISIE
Zeven Triassers in de B-divisie. Daar moest zeker wat gebeuren. De heats boden nog niet zoveel spektakel. Niels werd in zijn heat van kop af keurig eerste. Voor Daan lag het tempo iets te hoog. Hij hing aan de staart en werd vierde. Esmee kon in haar heat op de eindstreep net niet de tweede plek pikken. Femke en Sietske begonnen misschien wel te bescheiden. Femke werd vierde en Sietske, na een toch brutale inhaalactie, derde. Ook Joris haalde in zijn heat spectaculair in van plaats drie naar plaats een en hield deze vast. Voor Samuel ging het net te snel. Hij werd vierde. In de halve finale streden Esmee, Samuel en Daan tegen een SCT’er. De Heerenveense haas was te snel. Esmee werd uiteindelijk tweede. Daan vocht met Samuel om plaats drie. Daan won deze strijd door een val van Samuel. Sietske en Femke herhaalden in de halve finale hun heatresultaat en werden weer derde en vierde. Ook Joris ging op herhaling met een degelijke eerste plaats na een herstart. Niels kon de reuzen in zijn heat helaas niet passeren en werd vierde in zijn halve finale. In de D-finale met weer drie Triassers tegen een SCT’er was er meer succes. Daan won door een hele sterke slotronde en Femke werd tweede. Samuel had pech. Hij viel nadat hij net de kop had gepakt en werd vierde. Esmee vocht zich in de C-finale van de derde naar de tweede pek. Sietske miste net de vierde plek op de streep en werd vijfde. Niels lag in de B-finale lange tijd moedig aan kop, maar werd op de streep geklopt. Hij eindigde eervol als tweede. Voor Joris ging in de B-divisie de vlag in de lucht. Hij won de A-finale na een zware en spannende strijd.

A-DIVISIE
Een raar einde was er in de A-divisie. In de heats viel Steyn bijna in slaap, nadat hij een grote voorsprong had opgebouwd. De bel voor de laatste ronde ontwaakte hem om zijn eerste plaats veilig te stellen. Simone werd net geen tweede in haar heat na haar opmars vanaf plek vijf. Hessel eindigde met een lichtjaar voorsprong als eerste in zijn  heat. Hylke kroop in de voorlaatste ronde van zijn heat keurig van plaats drie naar twee en hield deze vast. In de halve finale hield Simone twee in haar nek hijgende Groningers achter haar en won haar rit. Hessel herhaalde zijn huzarenstukje uit de heat en eindigde met een bocht voorsprong op de nummer twee. Steyn probeerde Hylke in hun halve finale te helpen door een gat te laten vallen. Helaas kwam Hylke net wat kracht te kort om de tweede plaats vast te houden. Steyn lukte dat wel. Simone vocht in de C-finale heldhaftig tegen maar liefst vier Groningers en werd uiteindelijk tweede. Hylke eindigde als derde in de B-finale. Hij zocht naar het gat naar de tweede plaats en wist op het einde nog maar net een vallende tegenstander te ontwijken. En dan over vallen gesproken en een raar einde. Steyn viel in de A-finale en nog geen ronde later landde ook Hessel in de kussens. Twee Groningers pakten de plaatsen een en twee. Hessel en Steyn moesten helaas genoegen nemen met de troostplaatsen drie en vier.

JUNIOREN
Bij de junioren gebeurde ook het nodige. Heel vervelend was de enkelblessure van Martine in haar heat, die ze daardoor niet kon uitrijden. Sybren pakte de gemakkelijk de winst in zijn heat, waarin Marijke derde werd.  Jasper werd soeverein eerste in zijn heat. Ook Mandy vloog er vol in, maar tijdens de race ging haar kaarsje langzaam uit en werd ze net derde. Tineke bepaalde het tempo in haar heat en won deze. Iris probeerde als laatste wagon in de trein aan te haken en werd uiteindelijk vierde. Sven reed de heat kop over kop en won hem. Ook Nathan pakte de winst en Robin werd derde in dezelfde heat. Tineke reed in haar kwartfinale rustig naar de tweede plaats. Marijke eindigde derde in haar kwartfinale, nadat ze uit de bocht vloog. Robin zat muurvast in zijn race en liep door een duwtje een penalty op. Jasper werd wederom gemakkelijk eerste in zijn kwartfinale. Net als Sybren, die eerst Mandy een dienst bewees. Helaas  sneuvelde Mandy in het snelheidsgeweld en werd vierde. Nathan en Sven werkten goed samen en reden naar plek een en twee in hun kwartfinale. In de halve finale won de geblesseerde Martine toch haar race. Daarna was het verstandiger om niet meer te rijden. Iris reed in haar halve finale naar de maximaal haalbare derde plaats. Robin haalde zijn gram na zijn penalty en reed na een gevecht met een SCT’er naar de tweede plek. Marijke viel helaas, nadat ze aan kop lag en werd vierde. Mandy haakte lang aan bij de GO-trein in haar halve finale, maar moest uiteindelijk lossen en werd derde. Sven en Sybren speelden samen een tactisch spelletje. Helaas viel Sybren. Hij werd vierde, maar Sven schaatste nog naar plaats twee. In de laatste halve finale reed de Trias-trein  met Jasper, Nathan en Tineke keurig  naar een een-twee-drietje. In de E-finale sneed Robin zijn tegenstander steeds de pas af en won deze. Iris werd daarin vierde. Marijke won van kop af netjes de D-finale.  Mandy werd derde in de C-finale na een goedeessel herhN opbouw van haar race. Sybren maakte even iets goed in de B-finale. Hij zette de anderen op een halve ronde. Tineke, die in het begin als enige nog even in het spoor van Sybren kon blijven, werd tweede. Dan de A-finale. Sven, Nathan en Jasper tegen Jan-Douwe Jansen van Go, die geheel tegen de geplande tactiek de kop pakte en vol gas gaf. Gelukkig, wisten onze Jansen, Nathan, en Sven hem voor de eindstreep nog te achterhalen. Eind goed, al goed! Nathan eerste, Sven tweede en Jasper vierde.

RELAY
En dan die andere Jansen van Trias: Samuel. Hij was met zijn maatjes Daan, Tim en Lars in de relay hard  op weg om het damesteam bestaande uit Femke, Anna-Marit, Sietske en Ilse in te halen. Plots voelde hij bij de wissel niet de achterste van Tim, maar een zacht dameskontje. Foutje bedankt, de dames wonnen en de heren moesten genoegen nemen met plek twee. Maar wat  hadden ze een lol in de kleedkamer! Bij het volgende team bestaande uit Niels, Joris, Hylke en Esmee liep het ook mis: een val in het begin, Esmee vergat met de snelheid van Ferrari af te tikken bij een wissel en het eindigde met een buikschuiver over de finish. Dat betekende een vierde plek en een nominatie voor de originaliteitsprijs. De juniorenploegen  ‘Steyn, Hessel, Simone en Marijke’ en ‘Sybren, Jasper, Sven en Nathan’ lieten zien dat er ook een perfecte relay bestaat en reden naar de eerste plaats. De ploeg ‘Robin, Iris, Mandy en Tineke’ reed zich de longen uit het lijf en werd verdienstelijk derde.

Dat was een enerverend dagje shorttrack en velen snakken nu naar het uiteinde. Al zal dat woord voor één relayploegje inmiddels een totaal andere dimensie hebben.


Na 4 regio wedstrijden wordt de balans opgemaakt. Trias in beeld tijdens de 4de regiowedstrijd NO Trias in beeld tijdens de 4de regiowedstrijd NO
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: