Regiocompetitie NoordOost Nederland, Robin Metz

Geplaatst op 05-12-2016 door Mieke (moeder van Robin) in Wedstrijden

Robin Metz is sinds vorig jaar november lid van TRIAS. Vorig seizoen trainde Robin nog 1 keer in de week in verband met voetbal, maar dit seizoen heeft Robin, naast langebaan, gekozen voor shorttrack. Op zaterdag 19 november jongstleden deed Robin voor het eerst mee met een wedstrijd: regiocompetitie NoordOost Nederland in Enschede.

De dag begon vroeg, omdat Robin in de ochtend nog een interclubwedstrijd had voor de langebaan en dus zaten wij al om 05:30 in de auto richting Deventer. Rond 13:00 kwamen we aan in Enschede waar Robin eerst met zijn vriendjes op het springkussen heeft gespeeld. Ook kreeg Robin zijn eigen helmcap, dit maakt het toch helemaal echt!

Robin moest in de tweede heat van de wedstrijd al aan de start verschijnen. Dit was wel even wennen: eerst een fluitje, iedereen moet snel naar de start en vervolgens is er een valse start, maar bij het volgende startschot gaat dit wel goed. Robin is goed gestart en ligt tweede, dit houdt hij tot de laatste ronde vol, maar komt dan met zijn punt in het ijs terecht en wordt gelanceerd. Vervolgens glijdt Robin de bocht in, staat op, en schaatst tussen de blokjes door verder. Coach Justin komt hier later op terug: dat mag bij shorttrack niet, je moet terug en óm de blokjes heen! Weer wat geleerd.

Door deze valpartij komt Robin in de verliezersronde terecht. In de tweede heat start Robin goed en ligt gelijk op de eerste positie. Dit kan hij tot vlak voor de finish volhouden, maar wordt dan ingehaald en vervolgens valt er iemand voor hem waardoor Robin zelf ook ten val komt. Gelukkig gebeurd dit alles vlak voor de finish en glijdt Robin, met zijn voeten vooruit, als tweede over de finish.

In de derde en laatste heat moet Robin niet 333 meter schaatsen, maar 500 meter. Robin start goed en ligt gelijk eerste. Achter hem vinden diverse valpartijen plaats en Robin finisht dan ook met een ruime voorsprong als eerste! Een goed einde van deze serie.

Tenslotte vindt nog de relay plaats, maar door een verkeerde wissel krijgt het team van Robin een penalty. Als afsluiting van een lange, maar leuke en leerzame dag hebben we op de terugweg in Nijverdal een Mac Donalds gevonden. Daarna valt Robin in de auto al in slaap: moe, maar voldaan.

De uitslagen zijn terug te lezen op shorttrackonline.


Robin in actie tijdens de regio in Enschede Relay tijdens de regio. coach Justin met de Trias-sers in Enschede
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: