Ontmoeting op weg naar de KNSB cup te Tilburg, met excuus aan het voetbal.

Geplaatst op 13-12-2015 door Uw razende ijsreporter: Foppe in Wedstrijden

Beste lezer, al enkele jaren schrijf ik over het wel en wee van Trias Leeuwarden. Over shorttrack in het algemeen, het aantal uren wat je kind in de sport steekt en niet te vergeten het aantal uren dat je als ouders samen met je kind in de auto doorbrengt.  Menigmaal heb ik voetbal als voorbeeld genomen en soms zelfs op de hak genomen.  Voetbal je op niveau dan moet je wel eens helemaal naar Leek  of Joure, maar over het algemeen, als je bij bv Blauw – wit 34 op sportpark Wiarda speelt is  Franeker  al een flinke uitwedstrijd. Maar goed nooit te oud om te leren dus ik ben vandaag wat wijzer geworden.

Zaterdagochtend, ik ga, zoals zo vaak, tanken bij de Citroen garage in Augustinusga, dit ligt op de route naar de snelweg en is goedkoopste pomp in de buurt. Naast mij  stopt een Peugeot 406 en de bestuurder gaat ook tanken.  He goedemorgen Foppe,  jij bent ook niet laat op pad. Ik kijk op en zie dat het Tjipke  Postma is,  een oud voetbalmaat van mij uit  mijn glansperiode bij Jistrum 2. Tjipke en ik waren een gouden duo, ik voor het domme loop en sleurwerk en Tjipke voor de doelpunten.  Zul je op reis vraag ik, ja mijn zoon moet voetballen. Buitenpost of zo waar moet je heen ? Nee we gaan naar Tilburg. Tilburg vraag ik, een clinic of zo ? Nou zoonlief speelt bij  Groningen A1 en vandaag moeten we uit naar Willem 2. Ga je altijd mee vraag ik, ja eigenlijk wel, het hele land door. Ben jij ook op pad vraagt Tjipke. Nou ja ik moet ook naar Tilburg, mijn zoon schaatst en vandaag wedstrijd in Tilburg……….  

We hebben het er nog even over, raar dat je elkaar 1 of 2 x per jaar tegenkomt en vandaag beide met zoonlief op pad, beide naar Tilburg, waar de ijsbaan en het Willem 2 stadion maar een paar honderd meter uit elkaar liggen, en dit met verschillende sporten. We groeten en wensen elkaar een goede reis. Dus ik moet even pas op de plaats maken, ook het voetbalwereldje kent zijn afstanden.  We komen Tilburg binnen en rijden langs het Willem 2 stadion, mijn navigatie geeft aan na 350 rechtsaf dan heeft u de bestemming bereikt en ik denk stiekem dat het voor ons toch ietsje verder rijden is…….

Werd er geschaatst deze dag ?? Jazeker de1500 meter stond op het programma, met heats 1000 meter.  

Joris Bergsma reed wederom een mooi PR op de 1000 en schaatst gestaag richting Starclass limiet.  De gezusters Veenstra stonden in de A- Finale in de E-divisie. En met een beetje hulp van Imke Vandeuren werden de Veenstra’s, en Joris keurig tweede op de relay. In de C-divisie zagen we na een afwezigheid van 9 maanden Hessel van Berkum weer op het ijs. Na een beenbreuk werd er al een tijdje flink getraind, maar nog geen wedstrijden gereden.  Langzaam weer wedstrijd ervaring opdoen en genieten aldus zijn moeder. Hessel moest in de heats nog zijn meerdere erkennen in de tegenstanders, maar ging in de finale van kop af winnend over de streep. Goed te zien dat Hessel er weer is.   Steyn maakte er weer een mooi dagje van. Overtuigend naar de A-finale 1500 en daarin vanaf de start volle bak rijden, hopend op een rondje voorsprong. Dat lukte Itzhak enkele jaren geleden wel, maar helaas Steyn niet. Wat restte was wel weer een PR en applaus van de tribune. Sven, Robin, Tineke en Niels reden in de B-divisie. Sven was scherp en reed strakke races, met een 2e plekje in de finale was het in Tilburg  een prima dag voor Sven, Tineke had haar dag niet zei ze en reed niet lekker, Robin deed wat hij altijd doet, hard schaatsen.  Dat de ene week de andere niet is, daar kwam Niels achter, zo win je op de Starclass en zo verlaat je Tilburg met een dubbele P en een yellowcard.

Trias geweld in de A-divisie, keurige overwinning voor Nathan Janssen in de B-finale waarin Jasper Brunsmann met een soort Houdini actie helaas tegen een Penalty aanliep, maar eigenlijk een oorkonde verdiende voor de mooiste blokactie van de dag.  Dat het dringen is in de top van Nederland liet de A-finale zien, mooie wedstrijd waarin hard wordt gestreden voor   eremetaal. Itzhak hield de Trias eer hoog en kwam als eerste over de streep, Leon kwam met minder dan een seconde achterstand als 5e over de finish. Close racing.  

Helaas werd er door tijdsgebrek geen relay meer gereden en mochten we na 3 races huiswaarts keren.  De een blij dat hij weer aan wedstrijden mee mag doen een ander misschien wel balend van de gele kaart.  Balen doet waarschijnlijk ook de familie Postma als ze terug moeten naar het Noorden, Groningen A1 verliest met 5-0 van Willem 2  

De resultaten van de KNSB Cup 4 in Tilburg op Shorttrackonline.

Meer foto's in de facebook groep Shorttrack Photo - season 2015-2016


na een afwezigheid van 9 maanden Hessel van Berkum weer op het ijs (foto: Hank Prinsen)  Itzhak hield de Trias eer hoog en kwam als eerste over de streep, Leon kwam met minder dan een seconde achterstand als 5e over de finish. Close racing.  (foto: Bert van Lobenstein (schaatsvereniging HVHW))  Steyn maakte er weer een mooi dagje van: Overtuigend naar de A-finale  (foto: Bert van Lobenstein (schaatsvereniging HVHW))
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: