NK Shorttrack

Geplaatst op 11-01-2018 door Irma in Wedstrijden

Afgelopen weekeind heeft iedereen mogen genieten van onze prachtige shorttracksport. Dichtbij huis deze keer, dus geen hotels of uren in de auto, maar gewoon in Thialf.

Net als in goede oude tijden in de oude Leeuwarder ijsbaan was het lekker koukleumen, staan op het ijs van de 300 meter baan, hangend langs de boarding onze Triassers aanmoedigen.

Tineke was onze enige deelneemster bij de dames, 7e in het klassement. Jammer genoeg net niet door naar de A finale 500 maar winnaar van de B finale.

Bij de heren was Trias met 6 man goed zichtbaar. Op alle afstanden stond er wel één op het podium, en op het eindpodium zelfs twee. Itzhak als Nederlands kampioen 1500, Jasper als Nederlands kampioen 500 en derde op de 1000.  In het eindklassement werd Itzhak tweede en Jasper derde.

Leon miste op een haar na een medaille op de 500 meter, 8 duizendste verschil tussen naast of op het podium. Maar een 500 meter om nooit meer te vergeten, wat een spektakel en sensatie. Ook in de media is de 500 meter finale veel terug te vinden. Voor degene die het gemist hebben zeker de moeite waard om terug te kijken. Leon wist ook een A finale plek op de 1500 meter te veroveren en werd uiteindelijk achtste in het eindklassement.

Voor Hessel kon het weekeind ook niet meer stuk. Magische grenzen werden gehaald met prachtige PR's. Op de 500 meter voor het eerst onder de 44, een 43,8 en op de 1000 meter voor het eerst onder de 1.30. De 14e plek in het eindklassement is een plek om trots op te zijn als B junior.

Voor Niels even geen pr's maar ja, die had de laatste Star Class wedstrijden al prachtige PR's neergezet. Ook Niels is nog B junior en met een 15e plek op het senioren NK een plekje om blij mee te zijn.

Voor Robin was de aanloop naar het NK verre van ideaal. Met zijn fanatische rit op de 1500 meter in Oberstdorf die hem daar een podiumplek bezorgde was Robin waarschijnlijk op het NK ook heel wat van plan, maar een valpartij donderdag zorgde voor niet ideale omstandigheden.

De valpartij, waar Robin de ijzers van een vallende shorttracker in het gezicht / hals kreeg, zorgde voor veel hechtingen. Het hoofd kon maar één kant op gedraaid dus Robin hoopte dat ze niet te veel aan de andere kant zouden inhalen omdat de hechtingen draaien met het hoofd onmogelijk maken. Met een 19e plek in het eindklassement een diepe buiging voor Robin dat hij zo kort na zo'n ernstige valpartij weer van de partij is.Een sinderende finale 500m (foto: Bert van Lobenstein) een diepe buiging voor Robin dat hij zo kort na zo'n ernstige valpartij weer van de partij is (foto: Bert van Lobenstein) Eindpodium heren met Daan, Itzhak en Jasper (foto: Bert van Lobenstein)
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: