Mooi om daar live getuige van te mogen zijn ......

Geplaatst op 03-02-2016 door Irma in Wedstrijden

Deze woorden schreef Gialt Biesma onder een Trias facebookbericht over het WK junioren in Sofia. Onze vierde Triasser op het WK heeft helemaal gelijk. Het was een prachtige belevenis.

Dit weekeind hebben de snelste 155 junioren van de wereld, 91 jongens en 64 meiden, ons laten genieten van waar shorttrack spektakel. Wat een snelheid, wat een prestaties.

Bij de jongens werden drie wereldrecords gereden, op de 500, 1000 en de relay. Bij de meisjes op de 500. Tijden waar je U tegen zegt werden gereden alsof het niets was.

Als publiek kun je dan alleen maar genieten. Rit na rit. Natuurlijk zaten we op het puntje van de stoel als een oranje pak op het ijs verscheen en al helemaal als dat oranje pak ook nog van een Triasser was. En wat deden onze Triassers het goed en wat waren we trots dat Tjerk en Jasper alle eerste voorrondes door waren en Tineke de 1500 en 1000 meter, want zelf de voorrondes waren al spectaculair.

De einduitslag: Tjerk 11e en Jasper 24van de 91,  Tineke 33van de 64. Ik denk dat we super trots mogen zijn op onze Triassers.

Naast het individuele toernooi is er natuurlijk ook de relay. Niemand zal het ontgaan zijn dat er een medaille mee naar huis mocht. Brons voor de dames. Een geweldige prestatie, nog nooit was er een medaille voor een Nederlands dames relay team bij het WK junioren.

Historisch ook was de eerste plek op de 1500 meter voor Suzanne Schulting en uiteindelijk de tweede plek in het eindklassement.

En wij mochten daar live getuige van zijn. Genoten hebben we. Van onze Triassers, van Suzanne en van alle andere 151 shorttrackers van over de hele wereld.


 Natuurlijk zaten we op het puntje van de stoel als een oranje pak op het ijs verscheen! Suzanne Schulting - de tweede plek in het eindklassement met een trotse Gialt. Het bronze relayteam
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: