München 222

Geplaatst op 08-03-2014 door Sigrid in Wedstrijden

1 en 2 maart 2014 – Munich Junior Open.

Het is voorjaarsvakantie … veel mensen zijn op skivakantie, maar 9 rijders van Trias shorttrack niet. Ze zijn naar Zuid Duitsland afgereisd om mee te doen aan de Munich Junior Open. 2 gezinnen arriveren al op donderdag en genieten vrijdag van een heerlijke zonnige dag in het Olympic Park.
Vrijdag arriveert de rest. Het weekend begint bijna, maar eerst even gezellig met zijn allen incl GO-rijder Jan Douwe, die zich dit weekend aangesloten heeft bij Trias, even wat eten.

Zaterdagochtend … in de ontbijtzaal van Haus International komen we ook de club van Mannheim al tegen. En dan als warming-up lopen de Kids-on-Ice en Novice rijders naar de ijsbaan in het Olympic Park. Een mooie hal met alleen maar ramen, de meeste ramen van wit glas maar aan één kant kun je nog lekker naar buiten kijken. Maar  daar is niet de actie, nee dat zal op het ijs plaatsvinden. “ze zeggen dat het een snelle baan is” – dus ik ben benieuwd.

De ochtend is voor de Girls en Boys Kids on Ice (Pupil F en E1) en Girls en Boys Novice (Pupil E2 en Pupil D). Na wat onduidelijkheden en verschillende categorieën waar de Girls Pupil E2 blijken ingeschreven te zijn, beslist de organisatie dat Esmee (als Girls E2) toch van start gaat in de categorie Girls Kids on Ice. Niels gaat van start bij de Boys on Ice, Simone Girls Novice en Joris Boys Novice. De rest van de Trias-rijders kunnen rustig aan doen want die zullen pas 's middags Trias shorttrack gaan vertegenwoordigen.
Al vrij snel tussen de verschillende ritten door zoek één van de rijders van Mannheim, Joel, weer contact met Niels. In Turnhout en Hasselt, eerder dit seizoen, is er wat twijfelend en zo nu en dan wat contact tussen Joel en Niels. Nu is “het ijs gebroken” … met zo nu en dan wat hulp van ouders als tolk, kletsen de heren heel wat af. Tussendoor moedigen ze samen de rijders van zowel Mannheim als van Trias aan.
Wat me ook nog opval is is dat de Duitse pupillen elkaar binnen de eigen club aanmoedigt. Geen enkele rit is het muisstil, samen elkaar aanmoedigen. Dit is gewoon genieten.

Esmee doet, nu ze start bij de Girls-on-Ice, wat we kunnen verwachten! Ze start de dag met de 333 meter – ze rijdt de heat, gaat door naar de halve finale en in de finale eindigt ze met een nieuw PR van 40,458 sec op een mooie 2de plaats. In de heat van de 222 meter die alvast op zaterdag wordt gereden, weet ze zich ook in het bovenste gedeelte van het klassement te plaatsen.
Niels start in de heat tegen o.a. zijn vriend uit Mannheim. Niels volgt het goede voorbeeld van Esmee en in het afstandklassement van de 333 meter eindigt ook Niels met een nieuw PR van 37,844 sec op een mooie 2de plaats. In de heat van de 222 meter rijdt Niels naar de snelste tijd (geen PR) van de Boys Kids on Ice en weet zich ook voor de 222 meter te plaatsen voor het bovenste gedeelte van het klassement te plaatsen.
Dan is het de beurt aan Simone en Joris om in de novice groepen aan de start te verschijnen. Bij de list of competitors is al te zien dat zij in een hele zware competitie terecht zullen komen. Dit schikt Simone echter niet af, via de heat, kwart finale, halve finale weet Simone zich voor de 666 meter te plaatsen in de B-finale. In het afstandsklassement eindigt ze op de 666 meter op een hele mooie 7de plek met een mooie PR van 1:12.577 sec.
En dan Joris – Joris rijdt voor het eerst met een kromming in zijn ijzer en had voorafgaande aan de wedstrijd geen mogelijkheid meer om tijdens een training te wennen aan zijn kromming. Voor hem werd deze twee dagen niet een wettkampf met de andere competitors maar met een wettkampf met het anders reageren van zijn ijzers op zijn acties. Helaas lukte het hem niet dat wat hij wilde.

Zaterdag middag tijd voor onze junior C en junior B rijders. Joris en Niels gaan even douchen en bijkomen dus volgen wij de rest van de wedstrijd via shorttrackonline.
Iris gaat van start bij de Ladies junior C. Via de heat komt Iris in de D-finale op de 777 meter terecht. Daar rijdt ze met een seizoens snelste tijd naar een 16de plek. In de heat 500 meter loopt het ook anders dan ze in gedachte had … in een hele snelle heat wordt ze helaas 4de.
Robin en Sven maken zich op voor de strijd bij de Men junior C. De 777 meter gaan anders dan gedacht voor Robin – in de heat valt hij ondanks een nieuw PR buiten de boot en in de C-finale gaat hij al 1ste over de finish maar helaas vanwege een Penalty eindigt hij onderaan. En dan Sven – hij volgt het voorbeeld van Niels en zijn zus Esmee. Via de heat, halve finale en de A-finale eindigt hij met een nieuw PR van 1:14.700 sec op de 777 meter op de 1ste dag op een mooie 2de plek.
Tineke rijdt een 1000 meters bij de Ladies Junior A/B. Zij volgt het goede voorbeeld van de andere Trias rijders – ook zij rijdt via een mooie heat, halve finale en de A-finale naar een 2de plek.
En dan last but not least Siebren – van Siebren kun je van alles verwachten. Maar ook Siebren doet wat hij moet doen en zet de trend van Trias door – ja voel je 'm al aankomen – op de 1000 meter rijdt Siebren via de heat, halve finale en A-finale naar ook een 2de plek.

Tussenstand na dag 1 – in 5 categorieën van de 9 staat er een Trias-rijder op een 2de plek.
Ben benieuwd wat dag 2 gaat brengen.

Het eerste wat dag 2 brengt is heeeeel vroeg opstaan. De Kids on Ice en de Novice rijders mogen om 7 uur ('s ochtends) inrijden en dat willen die twee van mij.
De rest blijft nog wat langer liggen. De junior C en B rijders zijn op tijd voor hun inrij-moment. Simone rijdt nog even in bij de Junior C.

Vanaf het eerste moment van zondag zijn Niels en zijn vriend Joel uit Mannheim samen. Samen schaatsen onder doen, samen inrijden, samen shcaatsen uitdoen … en dan weer aan de wandel en krijgt Niels Duitse les. In de loop van de dag komen er steeds meer pupillen-rijders van Mannheim bij. Kees zit op een gegeven moment samen met Niels en de  Mannheim-pupillen te kletsen.

Dan dan terug naar het toernooi - kunnen “we”die tweede plaatsen vasthouden?

We beginnen de dag met de kwartfinales – dat betekent dat de dames Esmee, Simone en Tineke aan de bak moeten. Esmee is door, maar zowel Simone en Tineke krijgen een Penalty. Balen o… de dag gisteren zo mooi afgesloten en dit is het begin van dag 2.
Even slikken en op naar de halve finales en finales van de tweede afstand.
Esmee plaatst zich via de halve finale voor de B-finale … ze eindigt haar toernooi met een 7de plek met een PR op de 222 meter – overall wordt ze 4de bij de Girls Kids on Ice.
Dan Niels via de halve finale plaatst Niels zich als tijdsnelste en PR van 26.138 sec voor de A-finale van de 222 meter. Ondanks een niet helemaal gelukt start wordt Niels ook op deze 2de en dus overall op een mooie 2de plek en dus weer een podiumplek voor Niels bij de Boys Kids on Ice.
Door de penalty van Simone komt ze via de halve finale in de D-finale terecht. Overall eindigt ze op een 9de plek bij de Girls Novice.
Joris heeft tijdens het inrijden al een beetje een beter gevoel bij de kromming in zijn ijzer. Hij gaat met volle moed de halve finale in. Hij rijdt tegen o.a. een jongen die twee koppen groter is en twee keer zo breed. Tijdens deze rit haalt hij deze in maar weet de bocht daarna echter niet te houden. Een paar Trias ouders aan de kant houden hun hart vast want deze grote jongen is ook uit balans … als hij Joris maar niet plet. Joris baalt van zijn val. Dat betekent de F-finale … balen … ze starten met zijn tweeën … De andere jongen is snel weg, Joris moet deze 500 meter alleen rijden … maar dat doet hij met een PR. Helaas van de klassering, maar weer een klein stapje verder.
Nu de junioren – Iris rijdt via de halve finale naar de D-finale van de 500 meter. Met twee 16de plaatsen eindigt zij dan ook als 16de.
Robin en Sven – beide heren rijden een halve finale. Robin plaatst zich voor de B-finale met een nieuw PR van 50.106 sec. Sven komt hard ten val in de halve finale en rijdt de rit niet uit – no time. Je zou zeggen dag klassement – we weten nog steeds niet waarom en er is geen advancement toegekend maar Sven mag starten in de A-finale.
Robin rijdt naar een mooie 7de plaats op de 500 meter en overall een 9de plek en twee nieuwe PR's.
Sven rijdt de A-finale ondanks een blessure opgelopen tijdens deze val. In de A-finale wordt hij op de 500 meter 4de … overall eindigt hij op een mooie 2de plek.
Net als Simone komt Tineke door de penalty via de halve finale in de D-finale terecht. Deze wint ze. Op de 500 meter eindigt Tineke 13de. Overall eindigt ze op een 4de plek bij de Ladies Junior A/B.
En dan Siebren … Rino Vanhooren (BSC) en Siebren zijn aan elkaar gewaagd. De 1000 meter werd gewonnen door Rino – op de 500 meter komen de heren elkaar weer tegen in de A-finale. Het gaat hard, het is spannend, ze zoeven voorbij … en nog steeds Siebren op kop … en YES Siebren wint … 1-1 …. beide even veel finale-punten en er is helaas geen superfinale. Wat geeft de doorslag? – dat is de winst op de langste afstand – dus Siebren overall ook een 2de plek.

Uiteindelijk hebben alle Triassers weer hard gestreden en mooie wedstrijden laten zien. Voor drie triassers leverde dit uiteindelijk een podiumplaats op: Niels  2e bij Boys Kids on Ice, Sven 2e bij Men junior-C en Siebren 2e bij men junior-B.  Kortom, München 2 2 2.

Hoe blijft München mij bij? Een mooie lichte hal waar je mooi licht hebt voor het fotograferen, een hal waar het voor ouders ook een mooie temperatuur is … maar wat het meeste zal bijblijven is het contact tussen Niels en Joel.


München 222, na Hasselt 133, nu dezelfde heren op het podium in München. Niels met zijn vriend Joel uit Mannheim, en de Trias rijders die weer op het podium stonden! Onze andere Trias toppers!
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: