Lang........

Geplaatst op 18-03-2014 door Erwin in Wedstrijden

ONK (Open Dutch) - 15 en 16 maart -

Hoe moet je nu een weekend lang ONK omschrijven in Amsterdam. Het is moeilijk alles te beschrijven en niets te vergeten, maar 1 woord blijft hangen: lang. Lange 1e  dag, lang wachten tussen de ritten door, lange startrijen, lang voordat de zamboni verschijnt en lang voordat de tijger opgeblazen was. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar dan wordt ook dit verslag erg lang en dan vergeten we dat er ook een andere kant is: plezier in hard schaatsen. Er was dan ook veel plezier en er werd behoorlijk gepresteerd met als hoogtepunten diverse finale plaatsen van Niels, Hessel  en de bijna volledige Trias-finale op de 500m bij de jongens C met Sven, Nathan en Jasper. Die laatste 3 zijn dan meteen de jongens die niet bij de openingsceremonie waren, omdat ze bezig waren tennisballen uit de sloot te vissen. Daarna hebben ze deze ballen keurig onder de douche weer tot leven gewekt. Wat er vervolgens mee gebeurd is, laat zich raden. Overigens werd het toernooi geopend met een heuse ceremonie. Het duurde even voordat de tijger groot genoeg was en de rijders van iedere club werden voorgesteld. Alle rijders kwamen lachend aan de voorkant van de tijger te voorschijn. Trias zonder de 3 eerder genoemden, maar wel met de rest van ons Trias-team: Niels, Joris, Esmee, Samuel, Iris, Hessel en Robin. Samen toch goed voor de 4e plaats in het clubklassement.  Helaas konden we maar met 1 i.p.v. 2 relay teams starten, omdat Mandy toch niet kon meedoen, dus gingen Nathan, Sven, Jasper en Robin als C-team van start en reden naar de 1e tijd. Een mooie race die eruit zag alsof het geen moeite kostte! Een mooi begin van het toernooi.

Daarna is er natuurlijk veel gebeurd. Met hoogte en dieptepunten, teveel om op te noemen. Dieptepunten: de P van Hessel in de finale 333, valpartijen van Robin, Samuel, Jasper en Nathan. De finale met 3 Triassers wat eigenlijk een hoogtepunt zou moeten zijn. 2 van Trias onderuit en Sven, de stabiele factor, werd 2e. Voor Sven was dat natuurlijk wél een hoogtepunt. Gelukkig waren er meer hoogtepunten. Esmee die verrassend de superfinale heeft gehaald en daar keurig 6e werd. Niels die als een grote jongen reed in de superfinale tussen de E's als enige F. Hij werd daar goed 5e (met foto finish)! Hessel heeft revanche genomen op zijn P in de finale 333 door de superfinale te winnen. De superfinale van de jongens C zag weer blauw van 3 Triassers, waarbij Jasper nipt wist te winnen en daarmee ook het eindklassement veilig stelde. Uniek in deze race met zoveel Triassers; ze bleven allemaal staan en geen enkele P. Een mooie race ook nog. Ook nog belangrijk om te noemen: De pr's van Robin, Sven, Joris, Esmee, Samuel en Niels gingen er dit weekend ook aan.

Het mooiste moment van het weekend werd door één van de Jansen gepresenteerd. Nee, niet door Nathan, maar door Samuel. Tot 2 keer toe had hij de 7e startpositie op de 2e rij en kwam hij als 1e over de streep! Daarbij liet hij een inhaalactie zien in de bocht waar zelfs Viktor Ahn alleen van kan dromen. De start ging wat moeizaam, maar bij de volgende ronde sloeg Samuel toe. Hij ging de bocht in als 7e en kwam als 2e de bocht weer uit! Echt een top actie!

Na de superfinales de pastaparty. Deze keer was de pastabar wel makkelijk te vinden i.t.t. die in Hasselt. Het eten was lekker, maar de rij was .... De prijsuitreiking had vele prijzen. Iedereen had prijs en Trias eindigde als 4e in het clubklassement. Gezien het aantal deelnemende clubs en rijders een knappe prestatie.
Al met al een erg lang, maar zeker niet minder geslaagd weekend.
Op naar de volgende wedstrijd!


Samuel liet een inhaalactie zien in de bocht waar zelfs Viktor Ahn alleen van kan dromen. ONK ... lang .... Triasshorttrack rijders in actie tijdens het ONK
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: