Kwaliteit bij Trias - Verslag Turnhout

Geplaatst op 16-10-2012 door Foppe Land in Wedstrijden

Turnhout - Trias gaat voor kwaliteit, dat zou je bijna denken als je ziet dat de afvaardiging dit jaar in Turnhout (maar) 6 man sterk was.

Op vrijdagavond streken Hessel, Sven, Idsert en Steyn in de buurt van Turnhout neer in een prima hotel en na een welverdiende nachtrust kwamen ze rond de klok van 8.00 s’ochtends aan in Turnhout. Het is bijna een kiekeboe spelletje als je in Turnhout moet zoeken om de schaatsbaan. Totaal onverwacht in een winkelstraat achter een apotheek staat de oude, maar gezellige schaatsbaan. Trouwens, deze schaatsbaan is commercieel rendabel door disco schaatsen, schoonschaatsen en een Zamboni uit het jaar nul.
Een drukte van jewelste, want uit diverse landen en streken kwamen de schaatsers, van 7 tot bijna 70 jaar. Op Zaterdag zagen we ook Jasper en Nathan zich bij de Triassers voegen, zij waren om 6.00 uur vertrokken, arriveerden net te laat voor het inrijden, maar gezien de prestaties leverde dit geen probleem op.

Hessel beet het spits af en mocht gelijk flink aan de bak, vanuit de omgeving Boedapest waren er enkele zeer snelle Hongaren afgereisd. Deze beide heren reden op beide afstanden prima tijden en Hessel snelde in het kielzog van deze jongens naar diverse PR’s. Daarmee overigens vader Jan in de problemen brengend, want die trakteert dit jaar op een mars of twix bij het halen van een PR (kon wel eens een dure grap worden Jan!!). Naast dit gegeven komt de Starr-class van Bolzano met dit soort tijden wel heel dichtbij, we denken dat Jan zeker de routeplanner raadpleegt deze week.
Sven heeft na zijn blessure van vorig jaar de opgaande lijn weer te pakken. Hoewel hij nog niet tevreden is over zijn gereden tijden, zien we de vechtlust terugkomen, wat resulteerde in een prachtige finale 333 waar hij concurrent Kjeld Vloermans achter zich hield. 

Nog een topper die na een blessure zich weer terugknokt op niveau is Nathan. Met een 3e plaats overall is hij hard op weg zich op Europees niveau weer te kunnen meten met de concurrentie. Met een tijd van 52.6 zo vroeg in het seizoen komt de 50 seconden grens in beeld. Ook Jasper laat zien dit jaar op de goede weg te zijn. Vorige week in Groningen ging het al richting PR. Op de 1000 meter C-finale was het voor de kijkers niet duidelijk wie er als winnaar uit de bus zou komen. De fotofinish wees Jasper aan als winnaar. Weer een prima wedstrijd voor Jasper.

Na een zeer geslaagd weekend in Groningen waar Steyn de Starr-class limiet reed, ging het in Turnhout ook weer prima met hem. Als eerste jaars junior C wist Steyn zich ook dit weekend weer goed te manifesteren. Zowel op de 500, maar vooral op de 333 is hij hard op weg zich een weg te banen richting de vaderlandse top. Net als Jan mag ook de heit van Steyn de tom-tom richting Bolzano wel even raadplegen. Idsert kende vorige week in Groningen een lastige start van het schaatsseizoen. Met 4 valpartijen uit 6 starts had hij de ijsvloer wel gezien zou je denken, en ook in Turnhout begon het met een val op de 1000meter. Maar Maarten had hem een goede raad gegeven, neem het gevoel uit de training mee naar de wedstrijd en je gaat scoren. Deze doorzetter voegde woord bij daad. Hij overtuigde met een klinkende overwinning op de 1000 meter aan uit het goede racehout te zijn gesneden. Na 6 ronden achteraan te hebben gereden haalde hij elke ronde er 1 of 2 in, wat Idsert’s eerste overwinning betekende op internationaal niveau.
Zo zie je maar weer, Trias beschikt zowel over kwaliteit als over kwantiteit, het maakt nl niet uit of we met een paar of met heel veel gaan, de prijzenkast breidt zich wekelijks uit. Voor de komende weken staan er wedstrijden op de rol in binnen – en buitenland. Rijders, maar vooral ouders staan in dubio, regio of Starr-class, wat zullen we rijden. We wachten af, komende weken wederom verslagen van uw razende schaats reporter.


Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: