KNSB-2 Groningen; Helmcapjes, valpartijen en Old school A4tjes.

Geplaatst op 17-10-2016 door Sandra (van Riet) in Wedstrijden

De 2e KNSB-wedstrijd wordt in Groningen gereden en wel de 500 meter. De dag begint wat onhandig met gedoe rondom de helmcapjes en startnummers. Gelukkig wordt dit creatief opgelost en begeven we ons vol goede moed richting de tribunes om het inrijden te bekijken. 

Inmiddels is bekend dat er problemen zijn met de website en de internetverbinding. Stress thuis dus, want Shorttrackonline is uit de lucht en voor ons in de ijshal betekent dit dat wij in de weer zijn met A4tjes vol met startlijsten en later de uitslagen. Heeft op zijn tijd ook wel wat. 

Trias is goed vertegenwoordigd vandaag; maar liefst 15 rijders komen in actie vandaag. In het ochtendprogramma staan in divisie F Iris, Simone en Femke, in divisie E Esmee, Dedmer en Hylke en in divisie D Brian. In het middagprogramma starten Martine en Hessel in divisie C, Niels, Steyn, Robin, Tineke en Henk in divisie B en Sven, Jasper en Nathan in divisie A.

Vanaf de eerste rit zijn er veel valpartijen, er wordt fel gestreden en ook behoorlijk gemopperd over het ijs. Ook Iris wordt slachtoffer van het te harde ijs; ze komt in de halve finale hard ten val en breekt haar pols.  

Voor de ochtendploeg zijn prima resultaten gehaald; Femke en Simone rijden de A-finale en eindigen op positie 4 en 5. Hylke wordt 1e in de A-finale en Esmee en Dedmer rijden de B-finale. Zij worden 8e en 9e. Brian rijdt ook de A-finale en haalt daar de 4e plek!

Ook halverwege de wedstrijd zijn er ernstige valpartijen; Pieter Bolsius wordt, net als later Laura Otting van ijs gedragen. Al deze onderbrekingen zorgen ervoor, dat er geen tijd meer is om de relay te rijden aan het einde van het ochtendprogramma.

Dan is het de beurt aan de A- en B-junioren en Henk. Inmiddels is er iets aan de temperatuur van het ijs veranderd, waardoor het aantal valpartijen iets minder is dan in het ochtendprogramma. Ook nu zijn er wel wat dingetjes op de organisatie aan te merken; in de rit van Hessel komen de blokjes verkeerd te liggen, waardoor hij een rare bocht moet rijden. Iris Antonissen ziet dat eerder en weet daardoor binnendoor te komen. Gelukkig was Hessel nog 2e en ging gewoon door naar de volgende ronde.

Martine rijdt de C-finale en haalt uiteindelijk de 13e plek. Hessel mag de B-finale rijden, welke hij gemakkelijk wint. Hij eindigt op de 6e plek.

Voor mij persoonlijk was de 2e rit in de B-divisie extra spannend; Robin moest direct tegen zijn vriendin Avalon Aardoom. Zij had de 1e en Robin de 2e startpositie. Aangezien ze dit weekend bij ons was, kon de uitslag wel eens bepalend worden voor de gezelligheid in de rit naar huis…. Robin heeft een prima start en komt als eerste de bocht in met Avalon vlak achter hem. Dit blijft de hele rit zo. Beide door en Robin niet ingehaald door Avalon. Goed voor de sfeer thuis...

Helaas valt hij na een gewaagde inhaalactie op Henk. Henk krijgt een toevoeging naar de A-finale en Robin ziet ineens bij de uitslagen dat hij een penalty heeft gekregen. Boos natuurlijk, want het was niet omgeroepen. In de C-finale rijdt hij een mooie race, raakt uit balans op de finish en valt bijna achterover. 

Het resultaat is dat de jury dat heeft opgevat als een kicking out en penalty nummer 2 wordt aan Robin gegeven. Al met al zorgt dit dus voor een teleurstellende 15e plek voor Robin.

Niels, Steyn en Henk halen wel de A-finale. Niels bereikt de 2e plek, Steyn valt en neemt daarbij Henk ook mee. Zij eindigen op de 4e en 5e plek. Tineke rijdt de B-finale en eindigt op de 8e plek.

In divisie A starten Sven en Jasper. Het tempo ligt hoog; in deze rit worden de snelste tijden gereden. Jasper wint de rit en voor Sven is de 4e plek het hoogst haalbare. Jasper wint uiteindelijk de A-finale, Nathan wint de B-finale en wordt 6e, Sven eindigt in de B-finale als 3e  en eindigt als 8e in het klassement. 

De dag wordt tenslotte afgesloten met een relay. De verslaglegging daarvan is me niet gelukt; de resultaten staan inmiddels wel op shorttrackonline :-)


Brian op archieffoto (KNSB Cup1) Jasper, winnaar van de divisie A, op archieffoto (Invitation Cup)
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: