Jorien ter Mors op het podium bij regio NoordOost Nederland

Geplaatst op 19-01-2015 door Kees in Wedstrijden

"Jorien ter Mors op het podium bij finale regiowedstrijd noordoost nederland". Ik zie de krantenkoppen al voor me. Jawel, Jorien stond echt op de derde trede bij de prijsuitreiking vanmiddag.

Voordat ik dit verder ga uitleggen nog even dit. Het was voor een grote groep rijders (en dus ouders) die moesten kiezen tussen een wedstrijd in Heerenveen en een wedstrijd in Den Haag. Wordt het een strijd op de thuisbasis van Jorien ter Mors of reizen we af naar Den Haag? Ik heb begrepen dat whatsapp tegenwoordig heel handig is om elkaar op de hoogte te houden, maar voor een paar rondjes shorttrack moet je echt nog wel naar de ijsbaan. Dan wordt whatsapp uiteindelijk gebruikt om de 'live' verbinding binnen de gezinnen te realiseren (of niet Erwin?) 

De regiofinale trok toch nog een grote groep Trias rijders. Het is dan ook leuk om te zien dat de jongste pupillen de strijd met enorm plezier aangaan. Het Trias-blauw vloog over de baan. Wie waar op welke plek? Oei, ik geniet van de ritten, ik kan met plezier naar mooie inhaalacties kijken, en enorm geboeid zijn door een spannende rit, genieten van het enthousiasme van alle rijders (zo'n groepje pupillen die enthousiast met de coach spreken. Is dit al de tactische bespreking of worden andere belangrijke zaken gedeeld?). Maar na aflloop uit het hoofd opnoemen wie op welke plek startte, finishde gaat niet lukken. Maar gelukkig hebben we de foto's nog (en shortrack online natuurlijk, de shorttrack waarheid waar niet aan te tornen valt).

De regiofinale betekent ook dat het eindklassement opgemaakt wordt. De gewonnen punten van definale plus de twee beste resultaten van de vorige regiowedstrijden bepalen het eindklassement. Voor Trias betekende dit dat er 9 'medailles' mee naar huis genomen werden. (Voor de prijswinnende junioren blijken we binnen de club zeer sprekend gelijkende stand-inns te hebben).

Het volgende lijstje geeft de Trias medaillespiegel van de regio weer -
Pupillen 3 meisjes Froukje 3, Maaike 2,
Pupillen 2 jongens Hylke 3, Niels 2
Pupillen 2 meisjes Sietske 3
Pupillen 1 jongens Joris 3
Junioren heren Nathan 3, Steijn 2
Junioren dames Marijke 1

Hiermee hebben de volgende Triassers zich geplaatst voor de landelijke finale in Utrecht:
bij de jongens – Niels, Joris, Hylke en Samuel en bij de meiden Femke. Esmee en Sietske staan op de reservelijst, dus voor de meiden is het even afwachten of ze ook mogen afreizen naar Utrecht.

"En Jorien dan?" zul je afvragen. Waar stond zij dan op het podium? Heel simpel de bovenstaande prijzen werden door Jorien uitgereikt. Heel leuk! En voor de foto klom Jorien op de derde trede van het podium.

 Een minder leuke kant van afgelopen regiowedstrijd is dat Hylke na een rare val overgebracht is naar het ziekenhuis. Op dit moment is er nog niet meer bekend over Hylke. We wensen hem alle sterkte en beterschap toe namens Trias Shorttrack.


zo'n groepje pupillen die enthousiast met de coach spreken Jorien ter Mors op het podium bij regiofinale NoordOost Nederland - met onze pupillen 3!
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: