Jonge honden zorgen voor spektakel

Geplaatst op 10-10-2016 door Irma in Wedstrijden

Tijdens de Invitation Cup dit weekeind in de 11 Stedenhal zorgen de jonge honden van Trias voor het nodige spektakel in het internationale veld.

Leon wist naast Knegt als enige bij de heren rechtstreeks een startbewijs binnen te slepen voor de komende World Cup in Canada. Een hele prestatie. De selectiecommissie van de KNSB beslist wie de overige rijders in Canada zijn.

Itzhak wist met stabiele races de A finale 1500, B finale 500 en A finale 1000 meter te bereiken. Of dit voldoende is voor een startbewijs voor de World Cups blijft nog even spannend. Als Triassers hopen we natuurlijk van wel.

Dat het snel kan gaan bewijzen de jonge honden van Trias. Twee jaar geleden trainden Nathan, Tineke, Tjerk en Jasper nog gewoon op maandag- en vrijdagavond bij Trias en nu was er alom verbazing over wat  deze jongelui afgelopen weekeind op het ijs hebben laten zien. Tjerk reed zich op de 1500 meter brutaal weg na een plek in de A finale. Jasper deed dit op de 500 meter en op de 1000 meter in de B finale. De B finale 1000 meter was er voor Tineke. Grote complimenten om zo ver te komen tijdens zo’n groot internationaal toernooi.

Natuurlijk gaat niet alles helemaal goed en heb je niet alles in de hand. Natuurlijk is er een valpartij, is er een penalty maar boven alles is er spektakel omdat deze jonge honden laten zien hoe mooi shorttrack is, wat voor ongelofelijke stunts je kunt uithalen op twee dunne ijzers. Ze  weten het publiek te boeien en te verbazen door brutaalweg te kop te nemen en deze te houden.

De trainers van Trias hebben ondertussen al weer een heel team vol met jonge honden. In Turnhout namen 6 van de 9 Triassers een medaille mee naar huis. Dat belooft nog wat voor de komende Inovation Cups.

------------------------------------------------------------------------

Uitslagen Invitation Cup zijn terug te lezen op shorttrackonline.

Kort voor het plaatsen van dit artikel is bekend gemaakt wie er mee mogen naar de eerste twee World Cups. Dit is terug te lezen op schaatsen.nl.
Trots kunnen we vertellen dat er 4 Trias-sers geselecteerd zijn.


Jasper in actie tijdens het IIC (nr 72) (foto's met dank aan Bert van Lobenstein) Leon in actie tijdens het ICC (nr 70) (foto's met dank aan Bert van Lobenstein) Tjerk in actie tijdens het ICC (nr 61) (foto's met dank aan Bert van Lobenstein)
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: