Hessel ‘wordt’ de nieuwe Sjinkie

Geplaatst op 31-01-2015 door Ilona in Wedstrijden

Hessel van Berkum en Nina Hoogeveen worden de nieuwe Sjinkie Knegt. Althans de Friese shorttracktrainers geven hen daarvoor op dit moment de beste papieren. Zaterdagmiddag werden de pupillen van respectievelijk Trias Shorttrack en Go uit Enschede gehuldigd.

‘Wie wordt de nieuwe Sjinkie?’ Die vraag staat op de poster waarmee de StarClass-wedstrijd van dit weekend in Thialf overal wordt aangekondigd. Een vraag die, zo bleek zaterdagmiddag, meer inhoud dat alleen belangstellenden te triggeren om een kijkje te komen nemen bij het internationale spectakel voor Junioren D en C.

Zaterdagmiddag vroeg trainer Phil Brokaja Hessel en Nina om de ijzers onder te binden voor de huldiging van Sjinkie. De bijbehorende bloemen werden echter overhandigd door een Heerenveense wethouder. Dus kwam de vraag op: ‘Waarom moesten wij nu de ijzers onder.’

Die helderheid kwam al spoedig. Na lang en rijp beraad kwamen de Friese trainers tot het oordeel dat Hessel en Nina het in zich hebben om van dezelfde klasse te worden als Sjinkie. Hun beloning: een eremedaille en natuurlijk een ferme handdruk en gelukwensen van de ‘acrobaat van het shorttrack’: Sjinkie Knegt.


Hessel van Berkum in actie tijdens de Star Class in Heerenveen Hessel van Berkum in actie tijdens de Star Class in Heerenveen
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: