Herfsttoernooi

Geplaatst op 03-11-2014 door Uw razende ijsreporter: Foppe in Wedstrijden

Als er ooit een keer deze naam de lading niet dekt is het wel dit toernooi. We hebben paastoernooien gehad met harde wind en regen, maar ook met 20 graden plus, maar een Herfsttoernooi in  november waarbij de bomen hier en daar nog groen zijn en temperaturen van tegen de 20 graden is wel heel opmerkelijk. Velen denken aan softijsje in plaats van een  ijsbaan Maar goed binnen in Kardinge wordt geschaatst, wederom een leuk toernooi georganiseerd door een enthousiast groep van STG, dat mag gezegd worden, trouwens ook veel Trias leden in en rond de baan met hand en spandiensten.  

Voor veel deelnemers de eerste mogelijkheid om weer eens te kijken hoe de vlag er nationaal en zeker ook internationaal bij hangt, Naast de Nederlanders ook deelnemers uit Luxemburg, Denemarken en België. Femke en Esmee openden het bal bij de Dames Junior D, spannende wedstrijden met de beide dames in de middenmoot van het klassement, hier werd al duidelijk dat er in het buitenland ook hard wordt geschaatst, de familie Murphy kwam wederom uit Luxemburg om te laten zien dat ook daar hard wordt geschaatst. Bij de jongens Junior D is Hessel een maatje te groot voor de tegenstanders, met een gedegen 500 en 1000 meter lijkt het of het Hessel weinig moeite kost om de volgende overwinning aan zijn rijtje toe te voegen. Joris zien we wederom mooi in de middenmoot meedoen,  in de relay mag hij aantreden bij de “grote mannen” en vormt een team met Sven, Hessel en Robin in een relay waar ook de AB deelnemers aan meededen,  was  even wennen voor de heren. Dit terwijl de “coming man” van de club, aldus pa, Brian van Riet ook kennis maakte met dit  internationale geweld tijdens de relay, samen met Steyn en 2 Denen in de race, tsja dat gaat hard.  Iris en Simone:  perfect dat er een 500 en een 1000 wordt gereden, kunnen ze allebeide een keer de snelste zijn, Simone op de 500, en op de dubbele afstand keurig plaats makend voor Iris die dan op stoom komt en keurig als 1e afsluit in de finale groep 2. Waarschijnlijk eindigen ze naast elkaar op de 777, maar ja die afstand werd vandaag niet verreden.

Heren junior C, het gat is dicht ! Huh zult u zeggen welk gat ? Nou het gat naar de toppers van deze klasse. Sven Roes en Robin van Riet eindigden in de A finale op een 2e en 4e plek, proficiat heren ! Een mooie race en hoewel Tom Hofker wint zit  Sven hem letterlijk en figuurlijk  op de hielen, het lijkt en kwestie van tijd voor Sven en Robin  dat ze een keer  als winnaar over de streep komen.  Steyn Land komt ook weer op gang, de langere afstanden zijn (nog) steeds niet zijn ding, maar tijdens de relay liet hij zien nog zeker ouderwets 1.5 rondje te kunnen knallen.

Helaas geen trias deelnemers bij zowel de dames als heren A / B, valt dan ook weinig over te schrijven. Wel nog een Triasser op het ijs, hard werkend en keurig zijn taak uitvoerend. Niels Bergsma heeft vandaag als blokjeslegger ook kunnen kijken naar het toernooi waar hij volgend jaar waarschijnlijk al rijdt.

Al met al weer een gezellig dagje Kardinge, met nieuwe en oude bekenden, nieuwe en oude winaars. Laat nu de herfst en de winter dan echt maar komen

 De totale uitslag is natuurlijk terug te vinden op Shorttrackonline.

 


 Iris en Simone - waarschijnlijk eindigen ze naast elkaar op de 777, maar ja die afstand werd vandaag niet verreden Tom Hofker wint, zit Sven hem letterlijk en figuurlijk  op de hielen, het lijkt en kwestie van tijd voor Sven en Robin Steyn Land komt ook weer op gang,  tijdens de relay liet hij zien nog zeker ouderwets 1.5 rondje te kunnen knallen.
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: