Hasselt 133

Geplaatst op 03-02-2014 door Kees Bergsma in Wedstrijden

Vrijdagmiddag om 14:00 uur komt Niels uit school, Joris is al iets eerder opgehaald na zijn laatste les. Als Niels is ingestapt kan de speculaascup voor ons beginnen! Eerst nog eventjes naar Hasselt rijden...
In Hasselt zullen zes Triassers meedoen aan de speculaascup 2014; Niels, Esmee, Joris, Robin, Sven en Siebren.

Zaterdagochtend 1 februari, bij het ontbijt zien we al een paar andere Triassers. 9:00 inrijden voor F, E en D, jaaa, het is echt begonnen. De heats op zaterdag zijn wisselend verreden Joris (boys junior-D 777m) en Esmee (girls junior-E/F 333m) redden het door een val niet om in de bovenste groep te komen, maar knokken zich daarna door naar de D finales. Niels lukt het wel om in de bovenste groep te komen in de gezamenlijke boys junior-E/F competitie, en zet dit ook in de rest van de dag door: het wordt de B finale. Dit wordt een spannende rit, Niels en Chris Brijder (SCT) wisselen elkaar aan kop af, maar Chris weet toch nog net op het laatst zijn schaats als eerste over de streep te duwen.

's Middags zijn de ouderen aan de beurt, op afstand gevolgd, lang leve shorttrackonline! We zien Robin (men junior-C) naar een B finale en Sven (men junior-C) eindigt met de A-finale op de eerste plaats van de 1000 m. Siebren wordt derde op de 1000m men junior-A/B.

Zondag 2 februari is het heel vroeg inrijden... 8:00 al op het ijs. Vandaag zijn de ouderen ook vroeg, nou ja, ze konden inrijden 's ochtends, maar het was nog wel rustig ... De rest van dag verloopt ook weer met z'n ups en downs. Ups voor Niels en naast ups weer een down voor Joris, tijdens weer een mooie inhaalrace gaat Joris onderuit ( een blokje in de weg?.... ) Esmee neemt op de 2de afstand revanche en rijdt de B-finale. En bij Robin is het net andersom … zaterdag een B-finale, zondag op de 2de afstand ging het wat minder. Sven en Siebren weten zich, elk in hun eigen categorie, ook op de 2de afstand te plaatsen voor de A-finale. Na de finales worden nog superfinales gereden. Twee Triassers in de Superfinale, of toch drie Triassers? Tijdens de races is het regime in de heatbox weer 'prettig streng' en gedurende de dag lopen we in op het schema. Super, want als er tijd over is zullen de F-jes een eigen super-finale krijgen. En dat lijkt dus te lukken! Dus toch drie Triassers in de superfinales. Niels in de F superfinale, Sven in de junior C superfinale en Siebren in de junior A/B superfinale.  De sfeer is tot op het eind nog geweldig in de hal. Een spontane Fryslân boppe! klinkt bij voorstellen van een triasser. Als Siebren in de superfinale rijdt wordt van de kant geroepen "schoen!" en Siebren zet al rijdend op kop het klitteband nog even vast. Typisch Siebren.

Uiteindelijk hebben alle Triassers weer hard gestreden en mooie wedstrijden laten zien. Voor drie triassers leverde dit uiteindelijk een podiumplaats op: Niels  1e bij boys junior-F, Sven 3e bij men junior-C en Siebren 3e bij men junior-A/B.  Kortom, Hasselt 1 3 3.


Niels  1e bij boys junior-F, Sven 3e bij men junior-C en Siebren 3e bij men junior-A/B Niels, Sven en Siebren in actie tijdens de SpeculaasCup 2014 in Hasselt (België) Robin, Esmee en Joris in actie tijdens de SpeculaasCup 2014 in Hasselt (België)
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: