Gent, zo Gek nog niet.

Geplaatst op 23-04-2014 door Erwin in Wedstrijden

De laatste!

Voor de meeste Triassers was het seizoen allang voorbij. Maar niet voor een stel doorzetters. Joris en Niels Bergsma die al helemaal van geen ophouden weten en ook al in Turnhout en Belfort waren geweest. En voor Robin en Brian van Riet die een lang weekend Centerparcs combineerden met The EasterCup. Voor Brian was het zelfs zijn allereerste officiële wedstrijd. Meteen ook zijn laatste wedstrijd als E, want volgend jaar is hij D pupil. Brian ging volop de strijd aan en maakte direct kennis met de mindere kanten. 1 keer gehaakt bij de start, een andere keer letterlijk de bocht uitgeduwd. De jury deed in deze gevallen niets. Maar Brian liep rond alsof hij al heel veel wedstrijden heeft gereden. Uiteindelijk werd hij verdienstelijk 16de na nog een mooie pirouette op de 500 meter. Dat smaakt naar meer (niet de pirouette natuurlijk).

Robin had ook een primeur voor dit seizoen. De 1000 meter pakte goed uit en hij wist voor het eerst dit seizoen de A-finale te halen bij de junioren C. Een knappe prestatie omdat er voldoende toppers aanwezig waren. De 1ste heat van de 500 meter liep voor hem heel goed. Tot een ronde voor het eind lag Robin 2de achter Peter Murphy en was  de route naar de A finale binnen bereik, maar helaas belandde Robin in de kussens. Door de finale punten op de 1000 meter mocht Robin toch de A-Superfinale rijden. Uiteindelijk werd hij 6de in een spannende superfinale en 6de in het klassement. Heel goed gedaan. Na de laatste Race lagen Brian en Robin zo'n 1½ uur later al weer in het zwembad.

De familie Bergsma moest het zonder wildwaterbaan stellen en zat ergens in een hotel zich rustig voor te bereiden. Niels kwam nl. de Golden Sun Award ophalen. Hij kon het overall klassement winnen. Maar eerst deze wedstrijd nog. De E en F pupillen waren gecombineerd. Niels liet zien waarom hij een van de beste F jes is van het land. Hij was de enige F die de A-Superfinale haalde en werd keurig 3de, en gecombineerd met de resultaten van de andere A-finales leverde hem dat een keurige 2de plek bij de boys E/F bij de EasterCup op.
Joris heeft laten zien dat zijn start echt verbeterd is. In plaats van als laatste uit de bocht bij de start reed hij er dicht achter of zelfs tussen de andere rijders in. Hij heeft laten zien op de 1000 meter dat hij de lange afstanden heel goed beheerst door zijn superfinale met overmacht te winnen. Uiteindelijk werd hij 13de overall. 

Een geslaagd weekend met finale plaatsen en mooie races. Op naar de zomertraining.


Robin in actie tijdens de EasterCup in Gent. Want indrukken van Joris, Robin en Brian tijdens de EasterCup in Gent. Niels in actie en tweemaal op het podium tijdens de EasterCup in Gent
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: