Geert Wilders

Geplaatst op 02-11-2015 door Uw razende ijsreporter: Foppe in Wedstrijden

En in 1 keer zie je het, de 333 meter is de Geert Wilders van de shorttrack.

Zaterdagochtend maar weer eens de wekker, 6.15 dit keer. Na een lang en slopend Turijn weekend een beetje een “thuis”wedstrijd 1 uur en 27 minuten rijden vanuit het Friese naar Amsterdam. Mits je deze  dag overigens door de polder gaat.  Vanwege een ongeval en bijhorende file blijkt de afsluitdijk een half uurtje meer tijd te nemen. Familie Veenstra en Maarten Visser komen daardoor nog net op tijd binnen. Appeltje eitje deze dag zou je zo zeggen, maar in Turijn gonsde het al een beetje onder de Nederlandse deelnemers. We moeten as zaterdag een 333 in de heats. Daar waar de een het prachtig vind, is er bijna afschuw bij de ander. Ook veel  ouders hebben wel een mening over deze afstand. Van: wat leuk dat ze hem gaan rijden, tot:  hoe krijgen ze het voor elkaar. En ach zelf denk ik dan maar, een ieder moet de afstand rijden dus gelijke kansen vooreen ieder.  Geen relay dit keer, dus 2 keer een 333 en daarna als finale de 500. Kort en krachtig

Grote Trias verassing van vandaag is voor mij wel Joris Bergsma, daar waar het dit jaar nog (net) niet lukt om de Starclass limiet te rijden op zijn favoriete afstand de 1000 meter,  zagen we vandaag een Joris die we nog niet kenden. Over het algemeen is het pas na een rondje of 4 dat Joris op gang komt, vandaag het omgekeerde, vanaf de start voorin zijn rondjes meedraaien en brutaal de kop nemend. Zo schiet Joris door de heats richting finale welke hij dan ook winnend af weet te sluiten. Vader kees en ik kijken  elkaar aan en schouderophalend komen we tot de conclusie dat Trias een nieuw sprint talent heeft ? Zeg het maar.  Simone en Iris zijn zichtbaar iets meer de stayers in hun divisie. De start en volle sprint van 3 rondes is niet echt hun ding, maar goed als je blijft staan en de rest gaat liggen wordt je vanzelf eerste en tweede. Steyn had er wel zin in, helaas in heat 1 afgetroefd en daardoor naar groep 2, maar daar werd de zaak even rechtgezet. Met een knallende 2e heat, door naar de C-finale welke winnend werd afgesloten.

Over het middagprogramma kan ik helaas niets schrijven,ben er niet geweest,  maar kijkend naar de finales en tijden heeft Trias daar een flink partijtje meegeblazen in al de 3 divisies. In de breedte van het toernooi kunnen we in alle divisies meestrijden.

Maar goed, blijft over Geert Wilders: de 333 in een KNSB – cup houdt de gemoederen bezig. Volgens de kenners voor de   pupillen een pracht afstand die thuis hoort op bv de Speculaascup, Twentebokaal of  Arie Ravensberger, maar vandaag zou het een topic op twitter geweest kunnen zijn. De 333 als heats op een KNSB-cup.  Zo heeft dus een ieder zijn mening er wel over en een ieder vind er iets van, of je het nu leuk vind of niet. Een 500 staat niet ter discussie, die rji je gewoon, maar een 333, daar wordt over gesproken. Dus vandaar dat ik de 333 maar bombadeer tot de Geert Wilders afstand van het shorttracken. Want ook van Geert vind een ieder iets, hij heeft voorstanders en tegenstanders en hij houdt de gemoederen flink bezig. Gelukkig heb ik niet veel met politiek, maar als het shorttracken tot voor kort een beetje als het buitenbeentje van het schaatsen werd gezien, is de 333 voor junioren en senioren wel het buitenbeentje binnen de KNSB cup  net als Geert in Den Haag.

Volgende week trekt het circus naar de nieuwe Elfstedenhal in Leeuwarden, met gewoon een 1000 meter.  En de 333 die moet volgend jaar weer worden verreden, al was het alleen maar om het feit dat niemand tot een tijd is gekomen van 33.333 seconden, dan was het feest compleet natuurlijk. 

Uitslagen van de KNSB Cup 2 in Amsterdam te bekijken op shorttrackonline


Schouderophalend komen we tot de conclusie dat Trias een nieuw sprint talent heeft ? (foto genomen tijden KNSB Cup 1) Steyn had er wel zin in, helaas in heat 1 afgetroefd en daardoor naar groep 2, maar daar werd de zaak even rechtgezet (foto genomen tijden KNSB Cup 1) Simone en Iris zijn zichtbaar iets meer de stayers in hun divisie (foto genomen tijden KNSB Cup 1)
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: