Fotofinish

Geplaatst op 18-02-2014 door Sigrid in Wedstrijden

15 februari - Tilburg - 8.00 uur melden - 4 Trias shorttrack rijders mogen zich melden voor de landelijke regiofinale. 24 jongens en 24 meiden vanuit de regio's NoordOost, Beneluxcup en West zullen onderling de strijd aangaan.
Simone vertegenwoordigt Trias bij de meiden. Hessel, Hylke en de op de valreep opgeroepen 2de reserve Joris vertegenwoordigen Trias bij de jongens.
De te rijden afstanden - 500 meter, 333 meter en in de superfinale een 1000 meter.

Net als bij de andere regiowedstrijden is coach/trainster Manon natuurlijk weer ter ondersteuning meegereisd.
8.30 - meiden rijden in.
8.40 - jongens rijden in.
En dan begint de race en niet alleen op het ijs maar ook tussen de ritten door. Het schema is zo strak dat de schaatsen na de race gecontroleerd worden (helaas ligt er veel zand op het ijs), geslepen moeten worden en daarna weer snel ondergebonden moeten worden om net weer op tijd in de heatbox klaar te staan voor de volgende rit. Het lukt de ouders gelukkig elke keer weer om deze race tegen de klok te winnen.

En dan de resultaten op het ijs.
Simone reed zoals we haar kennen. Simone reed op een gedegen manier via een mooie heat en halve finale naar een A-finale van de 500 meter. Met in elke rit een mooi PR - in totaal haalde ze zo'n 1,5 sec van haar PR op de 500 meter af - en dat in de staart van het shorttrack-seizoen.
En dan de 333 meter - de heat komt ze zonder problemen door. En dan de kwartfinale - tot aan de laatste bocht ligt Simone op een 3de plaats en dan op het laatste rechte stukje weet ze met haar skeelerervaring nog even met een paar slagen en een scherpe finish door haar voet "uit te schuiven" nog net de 2de plaats te veroveren - letterlijk een fotofinish en wij hebben het bewijs!
Via een snelle halve finale waar ze haar PR weet te verbeteren komt Simone in de B-finale terecht.
Omdat ze finalepunten heeft gehaald in de A-finale van de 500 meter mag Simone starten in de superfinale. In haar 2de 1000 meter van dit seizoen weet ze haar PR op deze afstand met zo'n 4 sec te verbeterd. Overall eindigt ze op een mooie 5de plaats.

En dan de heren - Hylke rijdt in een zware heat op de 500 meter naar een nieuw PR met een verbetering van bijna 1,5 sec. De overige races van 500 meter liepen niet zoals hij vooraf in zijn hoofd had. Joris heeft net als veel andere rijders last van scheuren en het zand op het ijs en ziet de 500 meter met meerdere valpartijen helemaal mislukken. Werk aan de winkel voor de coach Manon - ze pept de jongens weer op - 'het is niet leuk, even slikken en snel weer vergeten  en gaan voor de nieuwe ronde met nieuwe kansen'. En dat doen de heren - zowel Hylke als Joris rijden beiden in de heat van de 333 meter naar de PR.
Beide heren hebben deze dag een mooie ervaring opgedaan en PR's gereden.

En dan Hessel - de verwachtingen zijn hooggespannen - op de 500 meter doet hij wat hij moet doen - hij lijkt geen last te hebben van het zand op het ijs en van de scheuren - hij wordt 1ste in de A-finale. Echter ook hij heeft last van het zand - zijn vader is heel druk tussen de ritten door om zijn ijzers in topconditie te brengen en dat lukt hem goed!
Op de 333 meter is er ook geen verrassing. Hessel rijdt in de A-finale solide naar de 1ste plek. En dan de superfinale van  1000 meter. Hessel en Manon bespreken de race voor - wanneer gaat hij versnellen - wat is vol te houden - hoe goed kent Hessel zijn lichaam. De race start en dan - dan op het afgesproken moment de versnelling - de enige die een beetje kan volgen is Hugo. Ook de 1000 meter wint Hessel - 3x 1ste - een supersprestatie.


De fotofinish van Simone tijdens de kwartfinale van de 333 meter Hessel - 1ste bij de jongens de Trias rijders in actie tijdens de landelijke regiofinale
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: