Finale regiocup: 80 rode rozen

Geplaatst op 17-02-2013 door Razende ijsreporter in Wedstrijden

Enschede - Finale regiocup: 80 rode rozen? Mijn moeder wordt vandaag 80, een respectabele leeftijd. Vanwege de wedstrijd van vandaag hebben we gisteravond al feest gevierd met de familie, we gaven mem 80 rode rozen. Die nu staan te pronken op haar kamer.

Wat heeft de verjaardag van mijn moeder nu te maken met de regiofinale in Enschede?
Op voorhand niets zou je zeggen, maar toch twee zaken: Ten eerste is het heel opvallend dat veel familie vraagt naar de prestaties van onze jongens en aangeven het shorttracken te volgen op TV. Tevens geven zij toe het vele malen leuker te vinden dan een 10 kilometer langebaan op een NK en dat voor ooms en tantes waarvan ik denk: huh? Shorttrack interesse? Ja, oprecht geïnteresseerd in shorttrack. Dat geeft maar weer eens aan hoe snel de sport in de breedte wint aan populariteit. Waar we 2 jaar geleden nog moesten uitleggen wat de sport inhield kent men nu de sport en de namen van de toppers.

Onze sport en Trias groeit en dat bleek maar weer eens in Enschede, zowel in kwaliteit als kwantiteit. In de A en B finale Divisie A was het eigenlijk alleen maar Trias wat de klok sloeg, Robin, Martine, Hessel en Steyn in de B finale en Nathan en Sven in de A finale met een puike overwinning voor Nathan als kers op de Trias taart, dus van de 8 finale plaatsen, 6 triassers.

Over breedtesport gesproken. Ook bij de jongere deelnemers één groot trias feest. Nou ja bijna dan, Lars kwam ziek naar Enschede en moest het dan ook opgeven. Ook Idsert  (junior C) moest het heelaas opgeven, hij heeft een liesblussure. Maar met Hylke, Niels en Samuel op de plaatsen 1 t/m 3, in de pupillen 3 categorie een compleet Trias podium en met Sytske op plaats 6 weer een prima prestatie.
In de divisie B streden Femke, Esmee en Joris mee om de medailles, soms met vallen en opstaan en hier en daar een traan, maar elke keer weer volop de strijd aangaand. Echter geen van deze 3 eindigde op het podium, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Siebren en Tineke lieten wederom zien waarom hun namen op de terugreis in de auto vaak voorbij komen, over 2 jaar wil ik net zo hard als Siebren! Goed voorbeeld doet goed volgen.

En ach, dan de relay... hou maar op, bijna geen eer te behalen voor de andere clubs zou je denken. De trias jongens reden met een mooi PR alles weer op een hoop vandaag en lieten (bijna) alle andere tegenstander op een ronde achterstand in verbijstering achter, wie werd niet op een ronde gereden? De 3 dames van Trias, Martine, Simone en Iris Veenstra, aangevuld met Robin van Riet eindigden keurig op een 2e plaats. Ook de pupillen relay kende met de teams Trias Bikkels en Trias Tijgers een mooie 2e en 5e plaats.

Blijft nog staan punt twee:
Over een aantal weken de landelijke regio finale in Groningen, we mogen bijna een touringcar bus huren voor alle Trias deelnemers. Opstapplaatsen in o.a Wirdum, Leeuwarden, Stiens, Veenwouden en zo via Gerkesklooster maar naar Kardinge te Gru’nn. Het Trias bestuur kan voor de huldiging waarschijnlijk zo’n 80 rode rozen aan gaan schaffen, want dat zijn zo langzamerhand ook de hoeveelheid medailles waar de Trias toppers mee thuis komen...

Uw razende ijsreporter


Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: