Femke en Joris debuteren op Star Class Heerenveen

Geplaatst op 29-01-2015 door Ilona in Wedstrijden

Bij Femke de Boer en Joris Bergsma staat een bijzonder weekend voor de deur. Tijdens de Star Class voor Junioren D en C dit weekend in Heerenveen maken zij hun debuut.

Joris haalde zijn limiet daarvoor in oktober al tijdens het Open Dutch in Amsterdam. Femke deed dat twee weken geleden in de Regiofinale NoordOost Nederland in Heerenveen. Voor jongens Junioren D geldt een limiet van 56 seconden (500 meter) en 1.26:00  (777 meter). Voor meiden Junior D zijn de tijden met 57 seconden en 1.29:00 iets ruimer.

‘Beetje zenuwachtig’, reageert Femke op de vraag hoe ze tegen het weekend aankijkt. Ze vindt het vooral leuk om mee te doen en buitenlandse rijders van haar niveau te treffen. Speciale voorbereidingen voor het drie-daagse weekend treft ze niet. Gewoon rustig er naar toe leven, geeft Femke aan. In haar geval betekent dat, dat er woensdag nog wel getraind is op de langebaan, maar er donderdag wordt gerust.

Joris spreken we woensdagavond wanneer hij op de terugreis is van de langebaan training in Heerenveen. Joris stelt zich ieder jaar een doel. Voor schaatsseizoen 2014/2015 was dat het halen van de Star Class-limiet. Hij was dan ook superblij dat hij zich daar in oktober al voor plaatste. De eerste Star Class in Grenoble liet hij echter voorbij gaan.‘Dat paste niet goed in de agenda van school’, zegt Joris die in de tweede klas gymnasium van Beyers Naude zit.

Joris is (nog) niet zenuwachtig voor het drie-daagse shorttrack evenement. Hij heeft het druk met school en in zijn hoofd is hij dan ook niet erg bezig met de Star Class. Vrijdag heeft hij vrij van school en op maandag heeft hij geen toetsen, wat anders standaard wel het geval is. Van bijzondere voorbereiding is ook geen sprake. ‘Ik ga er gewoon voor’, zegt Joris.

Voor Hylke de Boer zou de Star Class in Heerenveen ook zijn debuut zijn. Hylke ligt na zijn val tijdens de Regio Cup in Heerenveen echter nog steeds in het ziekenhuis. Wij wensen Hylke een voorspoedig herstel toe en Femke en Joris veel succes tijdens hun eerste Star Class!!!


Joris debuteert op Star Class Heerenveen; hier in actie tijdens de EasterCup in Gent Femke debuteert op Star Class Heerenveen; hier in actie tijdens de RegioFinale NoordOost Nederland in Heerenveen waar ze de limiet reed. Flyer Star Class ... kom ook en moedig onze rijders aan!
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: