Enschede; Ferrari's, hard schaatsen en wat er verder ter sprake kwam.

Geplaatst op 10-11-2014 door Antine Sybrandi in Wedstrijden

Zondagmiddag 9 november waren er om precies te zijn 20 triasleden + aanhang afgereisd naar het oosten van het land. Enschede om precies te zijn. Daar werd de tweede regiowedstrijd van dit seizoen verreden.

Nadat het ijs nog even werd gedweild en de kussen waren geplaatst kon er  losgereden worden.
Even voelen hoe de benen vandaag zijn, hoe het ijs erbij ligt om vervolgens weer van het ijs te gaan zodat we echt los kunnen. 

Als eerste waren er de  500m heats van de c-divisie,vervolgens de 500m heats van de b-divisie, de a-divisie en tenslotte de junioren. 

Iedereen deed ontzettend zijn/haar best. Voor de een was er blijdschap om als eerste over de finish te gaan, of gekwalificeerd te worden. Een ander werd derde of zelfs vierde maar was toch tevreden met de gereden race. Maar ook kleine teleurstellingen moesten verwerkt, maar de triasleden tonen rekbaarheid en staan er weer, bij de volgende heats!
Dat is ook shorttrack, snel schaatsen, doorgaan, ook al loopt het anders dan gedacht of gehoopt.

Het plezier dat de kinderen hieraan beleven straalt van de koppies, en ook onderling heerst er een gezonde plezierige competitie. Iedereen wordt flink aangemoedigd tijdens zijn/haar race.
Wat het niveau dan ook weer naar bijzondere plaatsingen en pr's reikt.
Ze komen van het ijs na hun race en hebben het gevoel dat het best wel eens een aardige tijd zou kunnen zijn. Als dit dan ook later blijkt uit het papier dat op het bord wordt geplakt, komt er menig brede grijns tevoorschijn.
Ook is dit bord belangrijk want, tegen wie moet ik zometeen en nog belangrijker wat is mijn startpositie. Er wordt direct een kansberekening gemaakt en een raceplan uitgezet.

Tussen de heats door is er ook nog groot vermaak op een immens springkussen dat op het middenterrein staat. Maar geen ouder hoeft zijn kind bij de les te roepen als ze weer bijna aan de volgende heat toe zijn!
De schaatsen worden weer enthousiast aangedaan en menig ouder heeft zowat de blaren op de vingers ,want de veters moeten wel strak!! (We hebben het er graag voor over, al komt er een tijd dat ze het zelf zullen en moeten doen).

Na de finales, die voor de c-divisie over 500m werd verreden, de b- en de a-divisie deden dat over een 777m. en de junioren konden er een mooie strijd van maken in de 1000m., was er nog tijd (gelukkig maar, want daar hoopten ze de hele dag al op) voor een relay.
Coach Justin had met het mooie aantal van 20 rijders, de taak om de teams samen te stellen. Er hoefde niet geleend of uitgeleend te worden. Alles was mooi trias blauw. Na de tactiek bespreking werden er mooie races neergezet. Complimenten hoor!

Toen was het tijd om aan de reis naar huis te beginnen. Ook in deze rit werden de ritten nogmaals geanalyseerd, wat goed ging en wat de volgende keer anders moest. Wanneer hebben we de volgende wedstrijd ( hoezo gretig en enthousiast)? Zo rijdend langs een  garage waar toch wel een heel mooie Ferrari ons toeknipperde, werd de afspraak gemaakt dat we daar met de Twentebokaal toch maar even aan moeten, al is het maar om een foto te maken.

Want snelheid lonkt bij het trias team! Ze zijn nog laaaang niet uitgeschaatst!


Anna Marit en Ilse in het dames-pupillen relay team! Ook onderling heerst er een gezonde plezierige competitie Twee relayteams uitkomend bij de junioren.
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: