En de winnaar is ...

Geplaatst op 24-02-2014 door Robin en Erwin in Wedstrijden

Ja, wie is dat eigenlijk? Vandaag was de finale dag van de KNSB Cup. Het klinkt wel mooi: de finale KNSB Cup. De bloemen stonden al klaar (grotere boeketten dan bij de OS!). Het zou de grote dag moeten zijn. Voor degene die er waren, was dit het misschien ook wel. Want ook bij deze cup geldt: wie er niet is, kun je niet verslaan én wie er niet is kan niet winnen. Daarom is … Trias de kampioen, althans: zou het moeten zijn! Waarom zou je zeggen? Je zou het begrijpen als je bij de prijsuitreiking bent geweest. 

Op het hoogste podium stonden namens Trias nl.: Nathan (C-jongens), Siebren (B-jongens), Tineke (B-meisjes). Zij hebben de KNSB-cup van dit jaar voor hun categorie gewonnen. Was dat alles? Nee, want Sven en Jasper stonden ook nog op het podium. Maar ondanks deze prestaties ging het clubkampioenschap naar SCT en werd Trias tweede. Geen idee waarom, dat heb ik niet kunnen volgen. Maar het is zoals het is.

Naast de genoemde prijswinnaars deden op de finaledag ook nog Robin en Mandy mee. Beide reden heel goed en wisten hun pr op de 1500 meter aan te scherpen. Toch knap op deze baan. In de kleedkamer nl. werd al snel na het inrijden duidelijk dat het ijs niet van olympische kwaliteit was. Welke bewoordingen hierbij werden gebruikt, kunnen we hier niet vermelden.  Toch wist ook Nathan een pr te rijden op de 1000 meter. 

Verder gebeurde er deze dag van alles. Hier en daar wat valpartijen en mooie inhaal-acties. We hebben mooie  en spannende ritten gezien. Finales met meerdere Triassers. Dat is natuurlijk altijd spektakel. Helaas is het dan ook niet altijd zeker of alle Triasser (als eerste) over de finish komen. Nathan, Jasper en Siebren mochten het samen proberen. De uitkomst laat zich raden: 2 vielen, de  derde was door het “geweld” te moe om nog in te kunnen halen. 

Tineke en Sven probeerde het ook samen in een finale. Dit ging wel wat beter. Ze bleven beide staan; Sven werd nog derde, helaas werd Tineke gehinderd. Voor iedereen was er een Superfinale. Een mooie indicatie van hoe de verschillende rijders de dag hebben verteerd. 

Maar het hoogtepunt van de dag werd door de Triassers bewaard voor het laatst; de Relay. Tineke reed met het team Friesland goed door. Mandy en Robin zaten in een gemengd team. Sven, Nathan, Siebren en Jasper hadden een Trias-team gevormd. 

Zoals ik al eerder aangaf, is een aantal Triassers tegelijk in de baan altijd spektakel. Ook dit keer. Volgens de trainer was het een vergelijkbare tactiek als van het Nederlands team bij de Olympische spelen. Met enig verschil, want Siebren besloot te vallen na 1 ronde. Na een aarzeling en iets meer dan één ronde en een bocht achterstand, besloten ze dan toch de achtervolging in te zetten. En met succes: een kunststukje werd op het ijs vertoond. Jasper dacht nog even dat het een hindernisbaan was en sprong over een voorbij glijdende rijder heen. De ooh's en aah's kwamen van de tribune en waardering alom. Zeker het moment dat Team Trias weer de kop overnam. Toen klonk er applaus van de tribune en terecht! Een spectaculair einde van een toch wel prima dag, ondanks de  teleurstellende opkomst. 


Robin in actie tijdens de KNSB cup in Leeuwarden Siebren in actie tijdens een relay (KNSB cup Leeuwarden) Jasper in actie tijdens een relay (KNSB cup Leeuwarden)
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: