En dan staat de wereld heel even stil

Geplaatst op 07-12-2015 door Uw razende ijsreporter: Foppe in Wedstrijden

Hasselt, België, Tweede wedstrijd in de Starclass reeks voor de junioren C en D. De altijd enthousiaste Raymond van Waasdijk van de shorttrackclub van Hasselt  is er tezamen met de andere vrijwilligers en leden van YDS wederom in geslaagd deze wedstrijd te organiseren en goed te laten verlopen. Waar in Turijn een viertal Trias schaatsers de reis hadden ondernomen,  was het aantal hier flink groter. Bij de junioren D stonden Femke, Esmee, Suze, Anne Marit, Niels Bergsma, Brian, Dedmer en Samuel op de lijst. Bij de C rijders zien we  Simone, Niels Kingma en Steyn. Helaas ontbraken  Hylke de Boer, door een knieblessure, en Hessel van Berkum. Voor de D-rijders is een Starclass een prachtige gelegenheid om in drie dagen tijd veel en vaak te rijden en ook om je  te meten met Europese shorttrackers. Vooral op de langere afstanden is het, mede door de vele starts,  een mogelijkheid om scherpe en snelle tijden neer te zetten. Alle ingrediënten aanwezig voor een supermooi sinterklaas weekend en shorttracktoernooi. Maar helaas, zaken lopen wel eens anders…….

Op vrijdagmiddag  kregen Simone en Johannes Veenstra het droevige  bericht dat de vader van Johannes plotseling was overleden. Dan sta je in Hasselt op een moment dat een ieder druk is met de wedstrijd. Er wordt gekeken op de monitors  welke tijden er worden gereden, maar  dan blijkt dat de klok niet altijd doortikt, maar ook stil kan staan. Op dat moment  besef je dat tijden maar tijden zijn, het schaatsen en alles eromheen een relatief gebeuren.  Je probeert te doen wat je kan doen, te zorgen dat Simone en Johannes naar huis kunnen.  Gelukkig blijkt maar weer dat trias een warme club is, er worden zaken geregeld en Johannes en Simone vertrekken naar huis. We beseffen dus dat tijd stil kan staan, maar zien op de baan  dat de klok ook bij de Starclass doortikt.

Op zaterdagochtend rijden de D junioren. Voor veel D-junioren, ook die  van Trias,  is het de eerste keer dat ze uitkomen op een Starclass. We zien Samuel, Niels, Dedmer en Brian mooie races rijden. Op de 500 worden scherpe tijden gereden, soms kun je als laatste eindigen, maar toch een mooi persoonlijk record rijden, dat is wat ook een Starclass met zich meebrengt.   De dames doen ook van zich spreken, alle vier  rijden dik onder de 1.30 op de 777, een mooie prestatie.  Maar ook wordt er gekeken naar de Italiaanse meiden die wel heel hard gaan. In het klassement bij de Dames D  is het Italië wat de klok slaat.  Er was op zaterdag  ook winst voor een Trias rijder,  Niels Kingma pakte goud op de 500 meter  bij de C-heren.  Grootste concurrent Lucas Spechenhauser moest na een valpartij van Salomon Prempeh en het stilleggen van de wedstrijd, de race verlaten met een Penalty waarna Niels zijn overgebleven twee concurrenten op een bekeken manier kon verslaan. Steyn keert huiswaarts met wederom snellere tijden op zowel de 500 en 1000 m. Op zondag de finales, we zien wederom goede races van de Triassers, maar zien net als in Turijn dat drie dagen wedstrijd ook vermoeidheid met zich meebrengt. De klassementen worden opgemaakt en de Trias rijders zijn tevreden. Niels Bergsma krijgt nog een verlaat Sinterklaas kadootje, hij krijgt dit weekend de aanmoedigingsprijs bij de jongens junioren D.  

We keren huiswaarts,  onderweg bespreek je het weekend, vooral veel ervaring voor de D rijders die drie dagen achterelkaar aan de bak moeten, gezelligheid naast de baan, internationale contacten tussen rijders en ouders . Maar wat overheerst is het dubbele gevoel wat dit weekend met zich meebrengt. Vreugde en verdriet dicht bij elkaar. We willen de familie Veenstra dan ook alle sterkte wensen. 


Star Class Hasselt junior CD (foto: Marjo Antonissen Steenvoorden) Niels Kingma in het eindklassement 2de bij de Men junior C en Goud op de 500m (Foto: SB) De twee Best Upcoming E2 bij de Star Class junior D in Hasselt (Foto: SB)
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: