Een sfeervolle, drukke, clubwedstrijd

Geplaatst op 11-03-2013 door Razende ijsreporter in Wedstrijden

50 Triassers in de baan.
Het maakt eigenlijk geen ene ...... meer uit naar welke shorttrack wedstrijd je gaat kijken er staat altijd wel een triasser op het podium.
De afgelopen weken heeft de razende ijsreporter verslag gedaan van diverse wedstrijden waar de trias schaatsers acteerden, van België naar Amsterdam en van Enschede naar Grunn.
Gister tijdens de 2e clubwedstrijd en tevens officieuze sluiting van het seizoen bleek maar weer eens waarom trias de laatste tijd hard op weg is om een plekje te veroveren in de top van de landelijke shorttrack clubs. Zenuwen voor de start van een clubwedstrijd van oud naar jong. In alle lagen van de club spanning, ook voor een clubwedstrijd!!!
Aankomende (wereld???) toppers als Itzhak, Leon en Tjerk gaven even een demonstratie hoe shorttrack bedoeld is, waarbij opviel dat Tjerk tijdens de 3000 meter "even" de kop neemt en Itzhak en Leon flink gas moeten geven om toch te laten zien waarom deze heren op wk niveau rijden. Een goede generale voor het EK voor Tjerk.
Ook Nathan mag naar het EK en nam deze clubwedstrijd nog even mee in de voorbereiding, echter was er nog wel even een schrik toen tijdens de A-finale Nathan, Sven en Steyn onderuit gingen. De heren kwamen zeker niet ongeschonden uit de strijd, met hier en daar een traantje, gelukkig echter geen letsel, dus Nathan kan volgende week op naar Bella Italia.
Eigenlijk alle finales zaten vol met talent; Iris, Femke, Hessel, Robin, Selie en Simone lieten zien dat trias nog jaren vooruit kan op nationaal en internationaal niveau

50 triassers dus in de strijd, waarbij het fanatisme van vooral de jongere lichting ons nog veel moois kan brengen.
Nog niet vaak gezien dit jaar bij de wedstrijden, maar goed dat o.a. Marnix, Maya, Tency, Iris en Rick weer eens lieten zien dat ze eigenlijk best wel thuis horen bij een regiowedstrijd, twentebokaal of speculaascup. Misschien nog even mee naar de Arie ravensbergerbokaal? Pr aanscherpen en een extra relay team is best wel welkom.
Aanstormend talent dus ik kan ze niet alle 50 deelnemers opnoemen, maar nieuwe helden als Samuel, Lars, Sietske, Niels, Esmee, Joris en Hylke hebben we al diverse keren "in den lande" met succes zien acteren en neem maar van mij aan dat als Mischa, Ilse, Dora en Rink Rudmer hier een voorbeeld aan nemen zullen er voor de regio wedstrijden misschien wel selectiecriteria moeten komen.

Zoals gezegd niet alle 50 deelnemers kan ik noemen.
Maar ook voor diegene die niet genoemd zijn was er een medialle tijdens de drukke prijsuitreiking met opmerkelijk veel opa's en oma's soms ook tantes en ooms.

PS geen idee of Kristian en Dennis nog op de ijsbaan ronddolen, deze beide heren krijgen het voorelkaar om rustig naast elkaar schaatsend de eerste 20 ronden van de 3000 meter de tussenstanden van het voetbal door te nemen, de laatste veroveringen in 06 vorm uit te wisselen, enkele tweets te versturen en als puntje bij paaltje komt ook nog even de kop overnemen, rare jongens die Triassers...

Al met al een geslaagde avond en ere wie ere toekomt:
Hulde aan een ieder zo aan het einde van het seizoen en dat mag gezegd worden 3x een hoera voor Mark en Maarten!


Foto dec 2011
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: