Een mooie start van de Star Class

Geplaatst op 04-11-2016 door Helen en Sigrid in Wedstrijden

Op 27 oktober vertrokken er 10 Triassers naar Bolzano voor de eerste Star Class wedstrijd van de CD junioren in het seizoen 2016 - 2017. Bijna allemaal op weg naar de gezamenlijke locatie in Laives, een dorpje 7 km ten Zuiden van Bolzano die we ook deelden met de drie SCT rijders van het gewest Friesland. Niels en Joris zaten met hun ouders dichtbij de baan in een hotel.

Tegen het begin van de avond druppelde iedereen binnen. De zon scheen, het zwembad was nog steeds gevuld met water en de ligstoelen en palmbomen stonden rond het zwembad. Je zou bijna vergeten dat we waren gekomen om te schaatsen.

Vrijdag gingen eerst de D junioren het ijs op. Niels B, Anne Marit, Samuel, Hylke en Suze waren er klaar voor. Elk jaar is zo'n eerste wedstrijd weer spannend om te zien waar je staat ten opzichte van de andere shorttrackers in Europa. Ga je meedoen om de finales of zelfs voor het podium.

Bij de meisjes en jongens D bleek al tijdens het rijden van de series 1000 meter dat er kansen lagen. Iedereen reed sterk. Jammer genoeg maakte  Samuel een tweede valse start en mocht hij door een fout van de jury geen finale meer rijden. De dames Anne Marit en Suze stonden tot hun grote verbazing en blijdschap in de A finale waarin Anne Marit op een zeer overtuigende manier naar de 2de plek reed. Suze viel helaas, maar de A finale voelde voor haar als een overwinning. Beide dames haalden naast een B finale nog een A finale. Dat leverde Anne Marit een prachtige derde plek op in het algemeen klassement en Suze een 5de plek.
Hylke en Niels stonden samen in de A finale. Het was een prachtig spannende race die Hylke winnend afsloot met Niels in zij  kielzog op plaats 2.
Voor Hylke verliep het verdere verloop van de wedstrijd niet zo goed. Op zaterdag tijdens de eerste rit viel hij wat hem een pijnlijke enkel opleverde. Door de verdere sprint te laten schieten hoopte hij er weer te staan voor de 777 meter. In de serie viel hij nog een keer en toen was het toernooi voorbij. Niels reed alle A finales en dat leverde hem een 2de plek in het eindklassement op.

Bij de dames en heren junior C begon de eerste dag voor Hessel met de series 1500m ook erg goed. Hij reed na een mooie finale naar de 3de plek op het podium. In de 500m ging het echter voor hem mis in de kwartfinale. Op de 1000m zat hij weer in een goede flow totdat hij helaas in de halve finale tegen een penalty aan liep. In het eindklassement is Hessel op een 8ste plek terug te vinden.
Joris had een redelijke 1500m, de 500m liep totaal niet, maar liet zich op de 1000m mooi zien door keer op keer in de ritten vanaf het begin het voortouw te proberen te nemen. Hij eindigde overall op de 27ste plek.
En dan Dedmer. Tijdens het Autumn Tournement weet hij zich op de valreep te plaatsen voor de Star Class in Bolzano obv de oude limiettijden. Op maandag en dinsdag snel van alles regelen en dan kan hij en zijn moeder ook nog afreizen naar Italië. Op de eerste in de halve finale voor de 1500m serie, voor degene die nog niet in het Star Class circuit zitten: daar wordt een 1000m gereden, weet Dedmer onder de huidige limiet te rijden. Zijn weekend kan niet meer stuk, de rest van het seizoen en volgend seizoen mag hij starten op de Star Class!
Op deze afstand en de rest van de afstanden komen Dedmer en Joris elkaar veel tegen in de ritten. Zo mooi als de eerste dag begon, zo heftig zat de schik er toch even in bij zijn laatste rit van het weekend. Tijdens een val met meerdere rijders krijgt hij ijzers in zijn zij. Na controle bleek gelukkig alles mee te vallen. Zijn moeder was erg erg blij met het snijvaste pak. Dedmer eindigde overal op een 29ste plek.
En dan de dames Esmee en Femke. 1ste jaar C-junioren, Esmee afgelopen seizoen op de Europa Cup Final, maar nu in een nieuwe categorie. Waar sta je dan?
Met voor Esmee tweemaal een C-finale en een F-finale heeft ze een mooi visitekaartje afgegeven. Het resulteert in een 15de plek in het eindklassement.
Femke laat een constant weekend zien, met een 32ste, een 33ste en een 31ste plek op de verschillende afstanden eindigt zij niet verrassend op een 33ste plek in het eindklassement.

Naast het schaatsen was er oom volop tijd om lekker te spelen bij de mooie appartement die we hadden gehuurd. Salamanders vangen bij het zwembad, eten in de zon op het terras, ijsjes eten bij een echte Gelataria en dat allemaal in een prachtige omgeving omringd door bergen en vuurrode appels die geoogst werden.

Iedereen is weer een prachtige ervaring rijker ze en staan allemaal over 4 weken weer aan de start in Dresden. Vol nieuwe en misschien wel andere verwachtingen en doelstellingen dan in Bolzano.

Maar eerst is het de beurt aan onze Junioren A en B rijders in het Noorse Asker (Oslo) van 4 t/m 6 november.

------------------------------------------------

De resultaten van de Star Class in Bolzano zijn terug te lezen op shorttrackonline.


Trias in het nieuws:

Schaatsen.nl
Huis aan Huis


Afstandpodium 1000m men junior D met Hylke op 1 en Niels B op 2 Anna Marit 3de in het eindklassement bij de Ladies Junior D Niels 2de in het eindklassement bij de Men Junior D
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: