Een drukte van belang

Geplaatst op 28-12-2015 door Erwin van Riet in Wedstrijden

Dat was het in de 11Stedenhal in Leeuwarden. Veel mensen moeten gedacht hebben dat de kerstdagen rondom de middel gaan zitten en besloten daarom vandaag te gaan schaatsen. Een mooie gedachte. Toch waren er ook veel mensen die zelf niet actief deelnamen, maar langs de kant stonden om hun kinderen, vriend of vriendin aan te moedigen; en dan wel bij het Shorttrack. De hele dag waren er shorttrack wedstrijden in de 11Stedenhal op het middenterrein van de 400 meter baan. ‘s Morgens waren er relay wedstrijden op initiatief van de KNSB en ’s middags was er een regiowedstrijd. Allemaal in goede banen geleid door de leden van het Triasbestuur samen met een aantal vrijwilligers.

In de ochtend stonden er al aardig wat Triassers op het ijs. Niet alleen om mee te doen, maar ook om blokjes te leggen. Deze testwedstrijd was een mooi voorproefje voor de middag. De toppers, zoals Sjinkie Knegt en Freek van der Wart deden in de ochtend ook mee, naast natuurlijk onze eigen Itzhak en Leon. Mooi om te zien hoe onze aankomende toppers Nathan, Robin Sven, Tineke en Joris meegingen in het relay geweld (een overview van Wilf O'Reilly van de KNSB Cup Relay). Hoe leuk het ook allemaal was, het toppunt van de dag was natuurlijk de Regiowedstrijd die om 13.00 uur begon.

De 2e regiowedstrijd van het seizoen met 91 deelnemers, waarvan 39 (!) lid van Trias. Maar liefst 65 pupillen stonden aan de start en 26 junioren/senioren. Tineke, Sven en Joris gingen nog even door op het ijs om blokjes te leggen en Nathan hielp nog even achter de schermen bij de jurytafel. Mooi om die betrokkenheid te zien bij de jeugdleden. Robin kon er geen genoeg van krijgen en ging na het ochtendprogramma nog even door en wist de regiowedstrijd zelfs winnend af te sluiten. Het is maar goed dat de hal dicht ging, anders was hij waarschijnlijk nog verder gegaan.

Het is prachtig om te zien hoe fanatiek zelfs de allerjongsten worden zodra ze aan de startlijn staan. Vol verwachting kijken ze naar de starter en na het startschot vliegen ze vol vuur op de bocht af. Soms vergeten ze dat ze nog niet zo goed kunnen overstappen en doen 1 stap en vliegen dan op 2 benen de bocht door. Fantastisch om te zien en dat belooft wat voor de toekomst. Want uiteraard is zelfs Sjinkie Knegt zo begonnen!

Deze mooie drukke dag werd afgesloten met een relay met 7 pupillen teams en 1 junioren team. 2 van de ritten werden door het team van Trias gewonnen, waarvan het team van Samuel, Niels, Hylke en Brian dit met meer dan een ronde verschil deden.

De uitslagen zullen te zien zijn op www.shorttrackonline.info. Leuk om te noemen is dat er over het geheel 12 Triassers in de 4 A-finales stonden. Dat is een aardig gemiddelde. De A-finale van de A-divisie had maar liefst 5 Triassers van de 6 deelnemers! 


Na het startschot vliegen ze vol vuur op de bocht af (foto gemaakt tijdens de clubwedstrijd) Deze mooie drukke dag werd afgesloten met een relay  (foto gemaakt tijdens de clubwedstrijd)
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: