Eastercup Gent door de Razende IJsreporter

Geplaatst op 02-04-2013 door Foppe Land in Wedstrijden

Fabian Cancellara wint de ronde van Vlaanderen en 10 km verderop wint Trias de Eastercup in Gent. Dat zullen zeker de koppen van de Belgische dagbladen op paasmaandag 2013 zijn. Wat Trias presteerde in Gent is van dezelfde orde als 2x de ronde van Vlaanderen winnen.

Uw razende ijsreporter komt dan ook bijna superlatieven te kort om alles onder 1 kop te vangen, er gebeurde gewoonweg te veel! Eerst maar even paar deelnemers op de individuele afstanden er uit pikken:

Om te beginnen met Hylke en Niels, tegenstand dit keer……. huh? Jazeker, tegenstand voor de Trias boys in de persoon van Theo Collins: Engelsman en hardschaatser. Op de 222 werden onze Triassers verrast door ditmaal niet op de hoogste trede plaats te nemen. Maar zoals een goed Triassers betaamt liet Hylke er geen gras over groeien en startte de super finale met meer dan 100% inzet. Hij slaagde er in de 500m winnend af te sluiten. Niels en Samuel op de plaatsen 3 en 4 binnenkomend.

Samuel liet wederom zien dat er volgend jaar rekening met hem gehouden moet worden, een startplek in de Superfinale was daar een mooi bevestiging van.

Martine en Esmee, de twee “ladies” van Trias die de eer hoog hielden. Dit tezamen met Anke Prinsen, die wederom in de Trias familie werd opgenomen. Kijk prima kleurtjes van het Thialf Shortrack pak, maar volgend seizoen maar eens een blauw witte pak passen Anke? Haha! Maar goed de dames: Martine reed een gedegen toernooi met een prima 2e plaats in de eindrangschikking.

Esmee, die ook dit weekend weer goed presteert, zo maar even onder de 30 seconden te duiken op de 222m.

Joris en Hessel, weer volop strijdend voor de ereplaatsen, waarbij allen op de 222 nog enige tegenstand voor Hessel was weggelegd, maar verder gewoon alles winnen! Dit tezamen in dezelfde klasse als Joris die weer een mooi middenmoot gevecht liet zien.

De relay: on-ge-loof-e-lijk !!!!!! Wat hier gebeurde kunnen de heren de hele zomer nog van nagenieten. Trias was met 2 teams vertegenwoordigd, met Friese teamnamen. Dit kwam mede de kou natuurlijk: Team Blikfeart en Team Bonkefeart. Team Blikfeart: Hylke, Niels, Esmee en Joris moesten het opnemen tegen twee Duitse teams en een Belgisch team en de heren en dame presteerden het om zonder problemen de kop te nemen en hier (bijna) niet meer af te staan! Maar de pechvogel sloeg toe en door een val werd het team 4e, jammer! Maar door 2 P’s, door foute wissels van de tegenstanders, alsnog keurig 2e plaats en dat bleek later ons in de kaart te spelen. (1 puntje)

En dan de relay van het “dreamteam” van trias, Nathan, Sven, Hessel en Steyn presteerden het (bijna) ongelofelijke door de realy te winnen in een spannende strijd met Shorttrack Brabant! Met o.a. de toppers Max Voulon en Tom Hofker. De eerste ronde had al een teken aan de wand moeten zijn, Steyn demonstreerde weer eens één van zijn bekende starts en liet het hele veld, inclusief Tom Hofker in verbazing achter. Daarna kwam STB weer op voorsprong, Maar hier deerde Sven en Nathan niet van terug! Zij reden het gat weer dicht en Nathan vergrootte daarna de afstand weer. Dit tot 2x toe en toen de finishvlag viel was het Trias op één en STB op bijna een bocht achterstand. Later bleek STB nog een fout te hebben gewisseld, dus ook nog een P, helaas voor hun. Met een tijd van 3.18 durfden we Mark en Maarten wel te bellen !!

Waar wordt de ronde van Vlaanderen beslist en wat kunnen 10 Triassers wel wat 50 Duiters niet kunnen? De Cup mee naar huis nemen dus! In wielertermen spreekt men over een Flandrien, je moet houden van de Vlaamse kasseien en 260km lang durven koersen over slechte wegen, korte steile heuvels en het geschreeuw van duizenden bezeten wielerfans. Tom Boonen is er zo een Jan Raas ook en nu Fabian Cabcellara, je moet het in je hebben. Zoals uw Razende ijsreporter al eerder suggereerde is het behalen van resultaten in het shorttracken een combinatie van óp en naast het ijs. En ja, daarin zijn de Triassers dit jaar goed. Zij hebben “het“ in hun aderen stromen! Ja ja in de wielerwereld stroomt er wat anders in de aderen… maar dat is een andere discussie. Net als bij een wielerkoers in Vlaanderen moet het plaatje kloppen en dat deed het wederom dit jaar bij Trias.

Maar dan de Duitsers: In en grote touringcar kwam Shorttrackteam Rostock, Duitsland met ongeveer 30 schaatsers naar Gent. Veel tegenstand voor onze Triassers bij de junioren F / E / D en net als bij de relay een spannend gebeuren in de puntentelling: Rosstock Duitsland 164 punten Trias 165 punten… Met 1 punt verschil dus de cup mee naar Leeuwarden, gedegen rekenwerk van de coaches zal ik maar zeggen. Johan Cruyff sprak ooit de woorden: “als je wilt winnen met voetbal moet je één doelpunt meer scoren dan je tegenstander”. Dat was in Gent ook zo.

En zo kan uw razende ijsreporter nog uren doorgaan over dit toernooi, dat Sven en Nathan bij de C’s mee streden en hier prima resultaat behaalden. Dat de Fam. Janssen een restaurant regelden bij een Belg in de achtertuin in een dorpje wat per verharde weg niet bereikbaar is maar wel heel lekkere paardenworst serveerde en dat de invalcoaches overdenken om te gaan stoppen op het hoogtepunt. Nu dus, want ja wat is er dit jaar binnengehaald: de Twentebokaal ,de Arie Ravensbergen en de Paascup in Gent. Dus stokje maar overgeven…

En zo is dit mijn laatste verslag en komt er ook voor uw razende ijsreporter een einde aan het ijsseizoen. Ik dank u hartelijk voor warme reacties en hoop volgend jaar weer een bijdrage te kunnen leveren aan de Trias website “Noflike simmer” toegewenst!

 De Razende ijsreporter 


Eastercup! De Razende IJreporter
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: