De weg van het shorttrack

Geplaatst op 03-04-2014 door Sigrid in Wedstrijden

de Trophée du Grand Lion - Belfort, France - 29 en 30 maart 2014.

De weg van het shorttrack kan raar lopen - hij kan hard zijn, maar ook mooi.

Zo eindig je in München onderaan, zo sta je op de 1ste afstand tijdens de Trophée du Grand Lion in Belfort in de A-finale. Dat overkwam Joris. Op de tweede afstand stond hij in de C-finale en eindigde hij zijn toernooi op een mooie 7de plek. Het motto van Joris afgelopen weekend “Je tegenstanders inschatten en strategisch rijden” Dat leverde hem overall een mooie 7de plek bij de Boys Novice en 2 mooie PR's op.

De A-finale  op de 1ste afstand van Niels was hard - hij viel bij de start .... en als er niet afgeschoten wordt dan sta je heel snel op en ga je hard rijden .... want stel dat ... Dat betekende een 4de plek in deze finale. Ook op de 2de afstand stond Niels in de A-finale en dit resulteerde in een plek in de Superfinale en dat betekende voor ons 3 uur wachten,  er moesten eerst nog een warming up en 2 omlopen voor de oudere categorieën gereden worden ... Buiten 24 graden, binnen extra koud om het ijs goed te houden ... Buiten spelen met de vrienden van Mannheim, samen binnen nog wat rijders van Mannheim en Luxemburg aanmoedigen ... En dan is het de Superfinale ... 5 rijders van start, ondanks met een 3de plek de finale in toch op startpositie 5?!?!  Goede start, niet te dicht bij de andere rijders want anders lig je weer bij de start en dan ben je je positie kwijt. 1ste bocht 5de positie, bij het uitkomen van de 2de bocht met een mooie inhaalactie naar een 3de plek - helaas zijn de andere iets te ver weg ... En met dit weer kwam ook de verzuring iets eerder - dus Niels naar een hard bevochten 3de plek.

En de weg naar het shorttrack … toen we de 1ste dag naar de ijsbaan wilden rijden, bleek de tomtom de straat van de ijsbaan niet te kennen (oeps). Rij je dus enigszins op de gok richting ijsbaan, staan er gewoon tussen de borden een bord voor de richting naar het shorttrack, de weg naar het shorttrack links af ... Hoe cool is dat ?! 

Al met al een leuk internationaal toernooi, waar ook de Nederlandse vlag speciaal voor Niels en Joris tussen de andere landen hing. We voelden ons alles behalve alleen, de toernooidirecteur kwam nog even voor een praatje langs en het weekend werd doorgebracht met de equipe van Mannheim ... Er werd al een transfer voorgesteld van Joris en Niels naar Mannheim.
Shorttrack - een sport zonder grenzen ...


De weg naar het shorttrack Niels tijdens de Trophée du Grand Lion - Belfort, France - naar een mooie 3de plaats bij de Boys Kids on Ice Joris tijdens de Trophée du Grand Lion - Belfort, France - mooi en strategisch gereden en in de A-finale van de langste afstand
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: