De Trias nomaden

Geplaatst op 02-03-2015 door onze razende ijsreporter Foppe in Wedstrijden

Zo tegen het einde van het seizoen, komt uw aller Razende ijsreporter weer eens om de hoek zeilen met een stukje proza. Beetje logisch omdat dit weer zijn eerste buitenlandse wedstrijd in lange tijd is en jullie daar deelgenot van wil maken. Op naar Zuid-Duitsland dus voor de München open. Waar de vrijdag meestal een lange en soms vervelende reisdag is werd ik onderweg blij verrast door Tineke den Dulk, die met ons meereed naar München. Tineke's telefoon blijkt een encyclopedie van de laatste 40 jaar wat muziek betreft, van AC/ DC tot ZZ- Top, van Adele tot Johnny Cash. Feestje dus onderweg, meebrullen van Friesland tot München. Daar aangekomen bleek maar weer wat voor een speciale sport shorttrack is, waar je als voetballer vanuit Stiens wel eens helemaal naar Ternaard moet, ligt het hier wel wat anders. Uit alle hoeken van Europa kwamen de Triassers deze keer aan in München, uit de sneeuw van Oostenrijk en Italië,  van een trainingskamp in Inzell, waar door de dames Veenstra en de heren Bergsma flink werd gescoord op hun PR's langebaan, en natuurlijk gewoon vanuit het Friese werd de vakantie benut om deze wedstrijd even mee te pikken.

Met 186 deelnemers een vol programma, dus bikkelen voor de organisatie, de kinderen en de ouders, lang wachten op de volgende race. Maar goed het naastgelegen Olympia park biedt dan een mooi tussendoortje om te bezoeken. In de Hall-off-fame van de Olympia Halle  zien we wielrenner Hennie Kuiper nog staan als winnaar van olympisch goud in de wegwedstrijd van 1972. En ook BMW welt, de grootste BMW showroom van Europa, kon met deze lange pauzes worden bezocht. Even dromen van blinkend chroom van soms € 100.000 en meer. 
Het schaatsen dan, op zaterdagmorgen de heats en ook hier net als altijd vreugde en beetje verdriet vlak bijelkaar, Niels Bergsma met een supermooie inhaalactie een topoverwinning in zijn heats, en Joris met een keurige 2e plaats door naar de halve finale. Brian en Esmee met goede races, en Suze Kingma, import Friezin voor een weekend, viel helaas in de heats, maar liet de rest van de dag zien dat ze hard kan schaatsen. En zo kwam de dag op gang middels heats, semi finales en finales. Aan het einde van de zaterdag blijkt maar weer dat deze dag weer een dag is waar weer van alles voorvalt en genoeg stof is om over na te praten onder het genot van pizza, bier en Cola. Resume, snelle tijden en PR's voor oa Simone en Brian, je zag Robin al denken, pff dat Broertje van mij...... Finaleplaatsen voor Niels, Joris en Sven, met een klinkende internationale overwinning voor Niels en een super PR op de 500. Esmee met een prachtige inhaalrace.  Maar goed hier en daar ook een Penalty, waardoor niet een ieder op de plek stond waar ze dachten of hoopten te staan.

De zondag, na een heerlijk kort nachtje slapen vroeg op, en weer op naar de ijshal, vandaag de kortere afstanden en ook deze dag weer snelle tijden. Brian die zich voorbereidt achter zijn slijpblok, de gebroeders Bergsma wederom berekenend naar de finale en Steyn die naar huis mag met een Star-class limiet en een dubbele PR op zowel de 500 als op de 777.  Robin en Sven strijdend met of tegen Bram Steenaart voor de overwinning bij de heren C en Tineke die helaas zonder podiumplaats naar huis mocht. Zeker niet te vergeten de mooie (inhaal)race van Iris die zich middels een puike inhaalactie verzekerde van een snelle 500 tijd en star-class limiet bij de B’s . Al met al toch weer een vruchtbaar Trias weekend.

Nomaden hebben geen thuis, trekken verder als het voedsel op is of er elders handel gedreven moet worden. De schaatsnomades van Trias hebben echter wel een huis, al zien ze die niet vaak in deze weken. Dus trekken ze huiswaarts en zullen als u dit stukje leest al weer bezig zijn met de voorbereiding op de volgende trektocht, het EK of misschien nog wel naar Belfort Frankrijk of België voor de afsluitende wedstrijden van het seizoen, zo is het leven van een schaatsnomade.

En uw razende ijsreporter ?? die verheugt zich op de terugweg met het vervolg van DJ Tineke's top 2000, wordt vast weer een uurtje of 9 lang meezingen.

De exactie uitslagen van de Munich Open vindt u terug op shorttrackonline.


Steyn met een Star-class limiet en een dubbele PR op zowel de 500 als op de 777.  DJ Tineke met haar top 2000 Joris met keurige A finale plaatsen en een Superfinale-plaats
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: