De KNSB cup als vuurdoop in de nieuwe ijshal

Geplaatst op 11-11-2015 door Helen in Wedstrijden

Zondag was de dag dat de eerste shorttrackwedstrijd in de nieuwe 11stedenhal werd georganiseerd. Voor de Triassers alweer een bekende plek, maar voor de meeste mensen van buiten de provincie een eerste bezoek aan onze nieuwe hal. Bij binnenkomst hoorde ik verschillende geluiden. De meesten vonden het mooi en licht, iemand hield niet zo van de wand met huisjes en de overgrote meerderheid vond het met name nog steeds koud. Men dacht verlost te zijn van de kou in Leeuwarden, maar we blijven waarschijnlijk toch de naam van de kou in het hoge Noorden houden.

We kwamen natuurlijk niet voor de beoordeling van de hal naar Leeuwarden, maar om te kijken naar mooie shorttrackwedstrijden. De wedstrijd ging over 1000 meter, maar deze afstand wordt alleen in de finale afgelegd. In de heats en halve finale werd er 777 meter gereden.

In het ochtend programma verschenen Joris, Simone, Iris en Steyn aan de start. Een wedstrijd kan niet van start zonder de hulp van vele vrijwilligers. Een groot aantal pupillen van Trias verscheen ook op het ijs, niet om te shorttracken maar om blokjes te leggen. Stiekem schaatsten ze af en toe toch een rondje over de net gedweilde baan, teruggefloten door de scheidsrechter. Nog even een seizoen (of meer) wachten jongens dan mogen jullie ook meedoen met deze mooie wedstrijden.

Joris en Steyn behaalden de A finale in hun divisie, knap gedaan. Iris en Simone streden in de finale tegen elkaar waarin Simone net iets eerder over de streep kwam dan Iris.

In het middagprogramma bekeek ik de wedstrijd eens vanuit een andere positie. ’s Ochtends bleek dat de vaste speaker ziek was geworden. Foppe nam zijn plek in, maar hij moest ’s middags weg. Ik heb de microfoon ’s middags in de hand genomen en ben de uitdaging aangegaan. Mooi om te ervaren dat ik zo’n wedstrijd ook van een afstand kan bekijken. Normaal gaat de hartslag omhoog bij het zien van de race van mijn eigen kind. Nu kon ik het verslaan. Een val voor Niels, een P voor Niels. Het maakte niet uit.

Robin, Tineke, Nathan en Niels stonden aan de start in de B divisie. Nathan en Tineke niet meteen herkenbaar als Triassers in hun oranje Nederland pak. Nathan won de A finale, Niels en Tineke streden tegen elkaar in de B finale (een strijd die Niels een P opleverde) en Robin won zijn rit in de C finale.

Sven en Jasper startten in de A divisie en kwamen tegen elkaar uit in de C finale. Sven werd hard onderuit geschaatst, gelukkig zonder gevolgen.

Het was een mooie start van een wedstrijdseizoen shorttrack in de nieuwe ijshal. In december wordt er nog een regiowedstrijd gereden en eind februari organiseren we de derde Star Class wedstrijd van het seizoen voor de junioren CD. Een Europese wedstrijd waar op het hoogste niveau gestreden wordt voor de ervaring en om de plekken voor de Europa Cup finale. Een groot aantal Trias rijders zal hier aan de start staan. Dit zullen mooie wedstrijden worden in het hoge koude Noorden van Nederland.

De uitslagen zijn terug te vinden op shorttrackonline.


Nathan en Niels in actie in de B-divisie De voorbereiding Een wedstrijd kan niet van start zonder de hulp van vele vrijwilligers - ook niet zonder scheidsrechters!
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: