De bijna laatste loodjes

Geplaatst op 30-03-2015 door Uw razende ijsreporter: Foppe in Wedstrijden

Terwijl de meeste schaatsers uitpuffen van een lang en zwaar,  voor Trias overigens zeer succesvol,  seizoen  zijn de laatste der Mohikanen nog onderweg naar de wedstrijden die nog op stapel staan. De closing games, eastercup en de Belfort open, in omgekeerde volgorde.  Het EK ligt een  weekje achter ons  en de meeste kleppers die daar reden nemen rust. Mooie gelegenheid  en kans  op een  podiumplek voor de  rijders die daar niet rijden en nu op het ijs staan. Twee Nederlandse schaatsers houden de eer voor hun land hoog, Hugo Bosma, Brabant en Steyn Land vanuit Trias Leeuwarden .  Vooraf weet je dan dat zowel het clubklassement als het Landenklassement aan je voorbij gaat, maar des te meer reden om individueel te scoren. We besluiten om de heenreis in 2 delen te doen, vrijdag namiddag de helft en zaterdagmorgen de rest.  We overnachten in het pittoreske Duitse plaatsje Idstein, nou dat moest zeker goedkomen wetende dat de roepnamen van de gebroeders Land Ids en Steyn zijn.

Maar goed Belfort: een leuke stad  nabij de driehoek Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, en tevens een leuke wedstrijd waar vorige jaar ook een kleine afvaardiging van Trias, familie Bergsma,  aanwezig was, contacten zijn er.  Op  zaterdagmiddag werd de 777 verreden en die begon voor Steyn niet zoals gedacht, een wijze les die hij die middag heeft geleerd is dat, als je een tegenstander wil passeren,  je of buitenom of binnendoor moet, niet er dwars door heen. Dus met een P naar de B-finale, die overigens als winnaar werd afgesloten.  De 500 meter ging beter, ondanks dat de tijden ietsje tegenvielen een mooie 2e plaats achter Hugo Bosma.   De zondag ging vroeg van start na een uurtje minder rust, de 500 bracht voor Steyn weer 2 mooie races waarbij de tijden flink sneller waren t.o.v. de zaterdag. De super finale 1000m1  moest uitwijzen of Steyn 3e zou worden of 4e. Met Hugo Bosma werd een strijdplan opgezet, wat perfect werkte. De eerste 3 ronden werden posities bepaald en na de 4e ronde kwam de snelheid  er in en werd er gestreden voor de ereplaatsen. Steyn eindigde voor zijn Franse opponent, Tom Moussie,  waarmee een podiumplek werd veiliggesteld. 

De relay werd gereden in een Frans-Nederlandse combinatie, als C-junioren werd er gestreden tegen dames B-C en Senioren, al redelijk snel in de race was wel duidelijk dat de combi een goede combi was, met enige overmacht werden de eenmalige teamgenoten Tom Moussie,   Adam Hazet, Hugo Bosma en Steyn als eerste afgevlagd. De huldiging ging gepaard met vele Franse kussen en grote bekers en we mochten tevreden huiswaarts keren.

De laatste loodjes op zo’n dag zijn eigenlijk 839 loodjes. Onderweg  wordt met een ferme handdruk elke 100 gereden kilometers weer beklonken:  gefeliciteerd de eerste 100 al weer gehad, nog 739 te gaan Steyn en dan zijn we al weer thuis.  Tsja nog maar 739…………..Volgende week een thuiswedstrijd, Gent, ach is maar 3 uurtjes, bijna uitslapen……….

 


Steyn, hier in actie tijdens de Munich Open, die de eer van Trias hoog houdt in Belfort De relay werd gereden in een Frans-Nederlandse combinatie Het podium bij de men junior C
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: