Beestachtig ONK voor Trias Shorttrack

Geplaatst op 07-10-2014 door Jurgen in Wedstrijden

Beestachtig is een mooie omschrijving van het ONK dat op Werelddierendag begon. Geheel in de stijl van deze dag stelde de wedstrijdleiding de deelnemende clubs voor, die een voor een uit een heuse tijgerkop kwamen schaatsen. Niet alleen dat was beestachtig!

Ook de route naar de Jaap Edenbaan was voor veel ouders een beestachtige happening. Onduidelijke bewegwijzering, protesterende navigatiesystemen leidden tot brullende bavianen achter het stuur en nerveuze hertjes op de achterbank van de auto. Genoeg over de autorit. Nu naar de wedstrijden zelf. Grote en kleine pechvogels, de hal leek af en toe ook op een mierenhoop. Rijders en ouders krioelden doorelkaar in de kleedkamers.

De relay-kwalificaties  kenden wisselende successen. Het kwartet Anne-Marit, Ilse, Samuel wonnen hun relay, maar was er geen fout geslopen in de indeling van de rondes? In de tweede relay was er een pechvogel. Joris viel na een paar ronden en het kwartet kreeg een penalty wegens ‘no touch’ een foute aflossing. Dus helaas geen finaleplaats voor Femke, Esmee, Niels en Joris. Het kwartet Hessel, Nathan, Sven en Robin waren in dezelfde heat geluksvogels en claimde een plek in de finale. De dames Martine, Iris, Mandy en Tineke kabbelden  in hun serie dankzij een valpartij van een van de concurrenten rustig naar de finale.

Junioren E/F 333 meter

Anne-Marit reed de B-finale als een roofdier op plaats drie, maar kon helaas haar prooi niet te pakken krijgen op de tweede plaats. Ilse schopte het zelfs voor het eerst tot de A-finale en werd daarin vijfde. Lars is duidelijk nog met de opbouw van een goed seizoen bezig. Hij werd derde. De concurrent uit Groningen was in de A-finale helaas te sterk voor Niels en Samuel. Niels werd net tweede met twee tegenstanders in nek. Samuel legde beslag op de viifde plaats.

Junioren D 500 meter

Helaas geen A-finale voor Esmee en Femke. Ze  reden de C-finale, maar regeerden als twee leeuwen tijdens die wedstrijd. Ze werden eerste en tweede. Joris had al drie 500 meters van vrijdagavond in de benen, Joris werd netjes tweede in de C-finale en pakte de Star Class-limiet. Hessel bereikte wel de A-finale, en hoe! Hij zette de lijn van vorig jaar voort. Hij reed soeverein naar de eerste plaats.

Junioren C 1000 meter

Iris werd derde in haar C-finale. Het was steeds stuivertje wisselen om de tweede plaats en na alle schermutselingen drukte Iris haar schaats als derde over de streep. Martine stond keurig in de A-finale. Ze lag mooi op koers voor de overwinning, maar toen……… viel de stroom uit. Martine liet zich door de lange onderbreking niet kisten en pakte alsnog  de winst na de herstart. Robin liet zich ook niet uit zijn concentratie halen. Hij reed van kop af naar de eerste plaats in de C-finale. Sven en Nathan in de A-finale. Nathan greep snel de macht in de finale en won hem.  Sven loerde daarachter als een kat op zijn prooi op tweede plaats en pakte die op de streep.

Junioren A/Senioren

Tineke had een afspraak gemaakt met haar tegenstanders om samen een snelle tijd te rijden tijdens de A-finale. Helaas viel deze afspraak al snel in duigen. Het was opeens ieder voor zich.  Tineke streed lang mee voor de eerste plaats, maar werd uiteindelijk derde.

De echte pechvogel van de dag was Mandy bij de meisjes junioren B. Ze viel uit met een heupblessure.

Door alle vertragingen besloot de toernooileiding om de halve finale 222 categorie E/F te verplaatsen naar zondag. Zo kregen alle rijders toch nog voldoende nachtrust om weer fris en fruitig aan de start te verschijnen. En fris en fruitig waren de vroege vogels  zeker weer op zondag. Ook de ouders, die nu allemaal in een keer goed reden. Na het inrijden hadden alle Triassers goede moed om het nog beter te doen dan tijdens de eerste dag.

Junioren E/F 222 meter

Anne-Marit en Ilse eindigden op de tweede en derde in de B-finale. Tegenstanders waren kleine sprintertjes. Het had gewoon een ronde langer moeten duren. Lars toonde een stijgende vormen werd  tijdens de  C-finale  derde. In de B-finale deed Samuel in de  laatste bocht een verwoede poging om eerste te worden, maar helaas viel hij en werd vierde. Niels had deze keer meer geluk. Koploper Jenning De Boo viel, waardoor Niels alsnog de eerste plaats kon grijpen.

Junioren D 333 meter

Femke en Esmee presteerden als een Siamese tweeling een trap hoger dan op zaterdag. Femke werd  tweede in de B-finale en Esmee vierde. Joris werd derde in de B–finale. Hij kon terugzien op een mooi weekend. Hessel deed gewoon weer wat hij moest doen en won ook de A-finale.

Junioren C 500 meter

Iris oefende vandaag duidelijk de spectaculaire  inhaalacties en werd komend vanaf positie vier mooi tweede in de C-finale. Martine dacht ook tweede te zijn in de A-finale, maar zij werd na een botsing volgens een aantal kenners om discutabele redenen gediskwalificeerd voor de hele afstand. Robin werd derde in de B-finale, maar had in de race daarvoor al zijn PR aangescherpt. Nathan reed soeverein naar de eerste plaats in de A-finale, waarin Sven helaas niet het gaatje kon benutten om hoger te komen dan de vierde plaats, maar hij reed wel een nieuw PR.

Junioren A/Senioren 777 meter

Tineke reed een tactische race en sloeg tijdens haar A-finale als een kat toe. Ze lag lang op de vierde plaats, maar wist tijdens de laatste rondes toch op te klimmen naar plek twee.

Relay-finales

Het kwartet Ilse, Anne-Marit, Samuel en Lars wonnen ook de finale en waren maar liefst zes seconden sneller dan een dag eerder. Femke, Esmee, Niels en Joris bleven vandaag in de B-finale keurig op de been en knokten zich naar een mooie derde plaats. Op het kwartet Hessel, Robin, Sven en Nathan stond geen maat. Ze reden onbedreigd naar de eerste plaats. Door de blessure van Mandy konden  de ‘oudere meiden’ helaas geen finale rijden.

Als je zulke finales rijdt, dan moet er toch een beloning liggen op de eindstreep? De beloning was er zeker. Individuele podiumplaatsen in het eindklassement waren er voor Niels(eerste), Hessel(eerste), Martine(derde), Nathan(eerste), Sven(derde) en Tineke(eerste). En doordat ook de overige Triassers hun steentje bijdroegen, ging ook de bokaal voor het clubklassement mee naar Leeuwarden.

Ook de ouders mogen trots zijn. Zonder hun taxidiensten, aanmoedigingen en overige hand- en spandiensten was dit resultaat vast niet geboekt. Maar toch zetten we een persoon extra in het zonnetje: Siebren, onze invalcoach. Dankzij zijn enthousiasme langs de boarding stegen de Triassers tot grote hoogte. Het enige probleem is dat Siebren voorlopig niet meer als coach inzetbaar is. Hij is zijn stem kwijt. Maar een ding weten we zeker. Tijdens zijn herstel geniet hij na en klinkt alleen nog maar het nummer ‘The eye of the tiger’ uit zijn MP3-speler. Dat mag best, Siebren. Maar wees voorzichtig en ga alsjeblieft niet als een tijger meebrullen. Heel Trias wil je binnenkort namelijk weer mee hebben als (assistent-)coach.


Ploegenpresentatie
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: